Nodeloos geweld

20120313JeremyHet gebeurt steeds vaker dat hulpverleners worden aangevallen door degene waaraan ze hulp verlenen. Iets wat ook regelmatig in het nieuws is zijn de hulpmiddelen bij wedstrijden die het zwaar te voorduren hebben. Bij het schaatsen vliegen de blokjes en pionnen je om de oren. Cornervlaggen worden uit de grond getrokken of verkracht.

Tot dit weekend dachten we verschoond te blijven van dit nodeloos geweld bij atletiekevenementen. Gelukkig is er altijd de opletende jury die paal en perk stelt aan dit geweld. Bij de start van de 1500m M40 was er een onverlaat die op de startstreep ging staan. Niets geen waarschuwing, gelijk lik van stuk met een ferme gele kaart voor de vandaal.

20120313JeremyDichtbij

Onze Jeremy Eilander maakte het helemaal bont; hij schopte een pion die daar gewoon zijn werk stond te doen met een enorme trap door de lucht. De arbritage kon dit slechts bestraffen met een diskwalificatie. Weg zilveren medaille. Een paar ferme tikken met spikepunten op zijn billen is helaas reglementair niet toegestaan. Volgend jaar maar hardlopen in de betonnen slotgracht rond het voetbalveld in de Arena.

© Rinus Groen – Apeldoorn