Eenzaam in de kou

20120201StartLopers2Alleen is maar alleen. In de politiek een doodzonde, maar als je wilt starten met hardlopen tegenwoordig gelukkig niet meer nodig! Om mijn Europese collega’ s bij te houden en omdat het de enige praktische mogelijkheid was om in alle rust met onze eerste man van de DNB te spreken moest ook ik er maar aan geloven. Hardlopen!

En tot een paar weken geleden kon ik het iedereen aan bevelen. Na een stoomcursus “lopen met de buren”, waar een overenergieke drilmeesteres ook mij in krap acht weken klaarstoomde voor een rondje bij mijn geliefde afspreekadres met HMdK lukte het mij vrij redelijk. Met een groep van alleen maar dames, die in plaats van vervelende vragen, alleen maar vol goede zorgen zorgde dat ook ik weer de sporthal haalde. Met iedere week meer lucht kon ik na 3 weken al 20 minuten hardlopen en aandachtig luisteren tegellijk. Iets wat veel van mijn inmiddels nieuwe loopmaten ideaal vinden: Een MP met luisterend oor!

Deze week ging het bijna mis. Niet in Brussel, waar ik inmiddels ook een mooi rondje heb gevonden. Maar met het weer. Het KNMI waarschuwt deze week voor een gevoelstemperatuur van 15 graden of lager. Met zondag eigenlijk een stille afspraak met mijn dames om de “lopen met de buren” cursus af te sluiten met de 8 van Apeldoorn maak ik mij grote zorgen. Wellicht is alleen warm aankleden niet genoeg. Misschien toch een extra warming-up met de dames. En hopen dat er nog iemand is om aan op te warmen. Want zoals mijn trainster zegt: Kijk hoe eskimo’s zich warm houden.

20120201StartLopers

Enige troost voor zondag is dat Centraal Beheer deze Midwinterloop in Apeldoorn ondersteund. Een goede afloop voor alle deelnemers zal daarmee ongetwijfeld verzekerd zijn!

© Mark R.