Eelde: de atleet komt hier niets tekort.

20111204EeldeAankondigingKleinVannacht heb ik behoorlijk liggen hoesten. Ga ik ziek worden? Dat is niet te hopen. Niet alleen het hoesten. Voor de rest voel ik me ook niet zo lekker. Zal ik lopen? Zal ik niet lopen? Voor de zekerheid neem ik paracetamol mee. En een boek. Want Egbert is van plan een halve te lopen. Dat plan had ik ook. Maar gezien mijn gemoedstoestand zal ik geen één en twintig kilometer lopen. Als ik ga lopen dan niet meer dan tien kilometer. Bij de inschrijving hoor ik dat Flowerdome marathon uit zes ronden van zeven kilometer bestaat. Ik besluit dan meteen om één ronde te lopen. Dat lijkt mij verstandig. Als ik iets onder de leden heb, dan zal zeven kilometer hardlopen niet schadelijk zijn. Ook zal ik het tempo wat lager houden dan ik normaal loop. En zo sus ik mijn geweten om toch te lopen. Egbert vraagt mij nog of ik koorts heb. Als dat zo is dan mag er beslist niet gelopen worden. Ik voel mij niet koortsig. Egbert is gerust gesteld.

De Flowerdome marathon is een marathon die georganiseerd wordt door de DFW Runners. Gisteren hadden zij ook een marathon op hun agenda staan in deze buurt. Er zijn dan ook lopers die met hun partner er een leuk weekend van maken. Een hotelovernachting en een ander leuk evenement voor hen samen. De loper kan aan zijn loopverslaving toegeven. Zo zijn beide partijen tevreden. Er is regen voorspeld. Die regen komt niet. De zon schijn af en toe. Wel staat er veel wind. Dat is niet zo’n probleem. Als het maar niet gaat regenen.

20111204EeldeAankondiging

Het is een klein en gezellig groepje dat aan de start staat. Ronald blaast op zijn starttoeter en de atleten gaan in gestrekte draf er vandoor. De meesten hebben niet zo’n haast. Dat is vaak zo bij de DFW Runners. Velen gebruiken hun marathon om kilometers in hun benen te krijgen. Of als een snelle duurloop. Of anderszins. Een enkeling maakt er een wedstrijd van. De ronde is mooi. Een beetje bos. Door het landgoed Vosbergen. Langs het Noord-Willems kanaal. Langs de bloemenveilig. Langs vliegveld Eelde. En dan zien we de finishtent waar het lopend buffet is. De drankjes worden ingeschonken door Gea en Hennie. Ook de schalen met koek en snoep vullen ze bij. De atleet komt hier niets tekort. Toli fotografeert de lopers in actie. Zodat de loper en zijn aanhang kan nagenieten van deze loop. Egbert finisht tevreden.

20111204EeldeEten

We blijven nog even kletsen en dan gaan we nog naar de Eurohal in Zuidbroek. Daar koop ik nog wat spullen die ik niet echt nodig heb, maar wel erg leuk zijn.

© Iris Bouman-Hoogerdijk – Nieuwolda – http://hardloopberichtenvantoli.blogspot.com