Hoe krijg ik mijn man aan het hardlopen?

20111109MartenBolt2Ik zat in de metro richting het Olympisch Stadion en naast mij zat een vrouw. “U loopt hard zie ik”, zei ze: “nu wilde ik u vragen, hoe krijg ik mijn man aan het hardlopen? Hij heeft namelijk te kampen met hevig overgewicht en ik met hem. Ik bedoel vanwege zijn overgewicht ondernemen wij nagenoeg niets meer samen.

Als hij zo doorgaat met eten krijgt hij nog een hartinfarct of wellicht nog erger. En als ik u zo bekijk doet dat zogenaamde hardlopen van u, u gewicht meer dan goed.”

Mevrouw, zo begon ik, mijn mening is als u man niet van sporten houdt of specifiek niet van hardlopen houdt dan moet u hem er ook niet toe dwingen. Overlijdt hij namelijk door zijn overgewicht dan is dat dan jammer. Hij heeft dan in ieder geval een prettig leven gehad. Dat is meer waard dan een slanke man, die chagrijnig naast u zijn hele leven lang op de bank zit.

Midas Dekker, u weet wel de bioloog, daarvan is bekend dat hij een enorme hekel heeft aan sport, nog meer heeft hij een hekel aan sport zelf beoefenen. Om hem over te halen zijn een paar vrienden van hem een keer met hem meegegaan naar een atletiekbaan, zijn vrienden liepen een aantal ronden op de baan ,maar Midas bleef in de kantine achter zijn tafel zitten aan een kopje koffie nippend. Toen zij hem vroegen Midas waarom loop jij niet mee met ons?, Midas zei , ‘een duizendpoot loopt toch ook geen marathon al heeft hij daar in vergelijking tot de mens voldoende talent voor’.

Ook vertelde ik haar dat mijn neef Usain Bolt zo ongelofelijk hard kan lopen dat zijn vrouw geen tijd krijgt om maar iets voor haar zelf te ondernemen zo snel is hij weer thuis, nee zo hard lopen is ook geen pretje voor een vrouw, u kunt beter van uw man houden zoals hij is, dik maar nog steeds aanwezig.

20111109MartenBolt

Ik stond een uurtje later in het startvak voor aanvang van de marathon, de burgemeester van Amsterdam zou het startschot lossen, hij sprak een al wat oudere man aan, zo!, u gaat de marathon lopen? Ach zei de man ik ben nog een broekie, vergeleken met mijn buurman die al dik boven de zeventig is kom ik pas kijken. Aha zei de burgervader, daar heb ik diep respect voor meneer, ik wens u een fijne loop, de man reageerde achteloos ik ben misschien al wat ouder maar hier achter mij staat Gerrit, die is al in de 80!,Laat mij er alsjeblieft buiten zei Gerrit bruuks, je moet eens praten met Snelle Henkie dik over de 100 en hij loopt nog als een kievit! Die moet ik snel spreken dacht de burgervader,Hoe oude bent u als ik vragen mag, 109, Meneer. Denkt u dat u de finish gaat halen? Ach we zien wel hoor, Heeft u nog concurrenten? Ja, Meneer, een Griek van 110, Lopez Gazodooros, hij doet vandaag niet mee, ik stuur hem wel een foto na afloop met mijn eindtijd dat haalt er bij hem wel de fut er uit hoop ik, en een Duitser, Immer Fit is zijn naam, maar die heeft makkelijk praten met zijn prestatie, hij heeft namelijk een houten been en dat geeft natuurlijk een voorsprong, hij heeft er namelijk geen omkijken mee naar.

© Marten Bolt – Almere