Afscheid van Philip Verdonck

20111003VogelVliegtUitHier stopt dan de reeks van wekelijkse marathons. Normaal was het dit weekend de 20ste,  maar zoals je nooit kan voorspellen wat de volgende dag brengt was het ditmaal niet anders. Het kwam vorige week als een slag in het gezicht, zondag 25 september nog leuk de marathon van Gent gelopen en gaan nagenieten in Schepdaal en maandag moeten we zo’n slecht nieuws vernemen.

Philip Verdonck is overleden. Als vriend ben je daar helemaal van slag van. Een stukje schrijven lukt echt niet. Terugvallen op vrienden is op deze momenten belangrijk. Donderdag was de laatste groet, met een bang hartje naar het rouwcentrum. Philip nog éénmaal zien, het is onvatbaar, niet realistisch… het is… ach, ik heb er nog steeds geen woorden voor. Dit moment even delen met de familie en twee andere ultralopers was belangrijk. We zitten allemaal met zoveel vragen en proberen toch wat troost te vinden bij elkaar. Pijn in uw lichaam is zoveel anders dan pijn in het hart, je bent een vriend kwijt.

20110903Paardebloem

De familie is een zoon, broer…. verloren.

Zaterdag 30 september 2011 was dan het afscheid in de kerk van Beveren. Een keihard emotioneel moment toen Philip zijn broer, Stefan, een mooi stukje kwam voorlezen. We zullen allemaal verder moeten zonder hem nog te horen of zien, maar in gedachten blijft hij altijd bij ons. De meeste mensen zullen bij het horen van zijn naam denken aan de Spartathlon. Net dit weekend lopen zijn ultravrienden deze wedstrijd van 246km.

Philip was buiten zijn passie waar hij zo goed in was, nog veel meer. Het was een warm mens, iemand die zichzelf niet te veel wou opdringen maar zelf wel steeds klaar stond voor zijn medemens. Philip jongen, we gaan je echt missen. Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte toe, en dat de mooie herinneringen aan hem de pijn wat mogen verzachten.

Volgende week proberen we terug marathons te lopen, want het is belangrijk de draad terug op te pikken. En gaat het in het leven eens wat minder, denk er aan dat er altijd vrienden zijn die oor hebben naar jouw verhaal.

Never give up!

© Paul van Hiel – Steenhuffel (BE) / http://marathonfreak.wordpress.com/