Damloop 2011: Hardlopen met SecurIT

20110918Medaille2Zondag 18 september 2011. Na maanden van nachten met angstzweet en net te weinig trainingen stonden we vandaag klaar om mee te lopen met het SecurIT team 2011 wat zoals altijd bestaat uit de meest fanatieke sporters van SecurIT, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde relaties die slechts één opdracht mee krijgen: Energie overhouden voor de rondes na de finish en 10EM lang het knalgele shirt tonen aan de vele toeschouwers langs de weg. SecurIT is een internationaal bedrijf, actief in alle delen van Nederland en België.

Om de teamspirit compleet te maken waren dit jaar de sportiefste collega’s van de vestiging uit België in alle vroegte al afgereisd naar Amsterdam. Met drie mannen vertegenwoordigd uit België werd natuurlijk direct wat angstig gekeken toen werd gesteld dat zij na 10EM zeker authentiek Belgisch bier nodig hadden om weer enigszins op sterkte te komen.

Geheel in stijl met de SecurIT relaties kregen ook wij (Fiona & Maikel) een spetterend kanariegeel T-shirt van SecurIT om ook dit jaar weer embedded mee te kunnen doen met dit bijzondere businessteam bij de Dam2Dam loop. Natuurlijk ook een goede mogelijkheid om wat meer van de nieuwe IT beveiligingsproducten en diensten van SecurIT te weten te komen. Want ook wij willen als fanatieke internetvervuilers natuurlijk de laatste mogelijkheden weten op gebied van vertrouwen en betrouwbaarheid.

20110918Medaille

De start was voor ons aansluiten bij groep businessloop3. Een voordeel van om 11.00u verzamelen is dat iedereen er dan ook is. Bijna dan. Een laatste bel naar het laatste missende teamlid en de coachende woorden ‘geniet’ van de teamcoach, maakte dat inderdaad rond 11.30 de tocht naar de groepsfoto kon starten. Gezien de drukte bij de start is dit een avontuur op zich. Het is dan ook zeker geen vanzelfsprekendheid dat iedereen van het team uiteindelijk op de foto beland. Plassen, zenuwen, nicotineshot, juiste mp3 zoeken of de vrachtwagen voor de kledingtas zoeken. Allemaal redenen waarom je de teamcoach uit te oog kan verliezen en waardoor je het ultieme teammoment kan missen. Achteraf mensen bij-photo-shoppen is vaak toch onhandig.

20110918Tent

Wij hadden dit jaar veel geluk. Slechts een klein beetje regen voor de start. De start voor businessloop3 werd dit jaar niet door een oogverblindende vrouw gegeven, maar voor onze groep was een wat oudere ongeschoren man gevonden, die werd aangekondigd als een goede-tijden-slechte-tijden ster die al heel erg lang meegaat. Beloofde dit nu mooie tijden vandaag? De regen ging over in meer regen, dus was het voor veel lopers zaak om zo snel mogelijk de tunnel in te komen, om ‘droog’ te lopen.

Tunnel uit werd het dit jaar historisch weer. Een tropische storm met onweer en wolkbreuken compleet met hagel zorgden dat de gedachte van stilstaan of even rustig aan doen, echt minder aantrekkelijk was dan de droge tent met hapjes en drankjes die aan het eind van de 10EM zou wachten. Via de beruchte dijkjes en authentieke Zaanse straatjes wist dit jaar gelukkig iedereen van het SecurIT team weer heel de finish te bereiken.

Aangezien tijden ondergeschikt zijn aan het meedoen, werden na afloop niet alle GPS, Garmins en tussentijden vergeleken. De overall winnaar van dit jaar was Leonard Patrick Komon (Kenia) in 44.27 minuten. De lopers van het SecurIT team zagen deze tijd unaniem als mooie uitdaging. Als tussentijd dan echter, bij een van de vele gezellige danspodia, waar ook dit jaar een enorme muur van geluid een extra impuls aan de lopers gegeven werd.

20110918Hapjes

In het VIP dorp was natuurlijk ook dit jaar alles uit de kast gehaald om het de hardloopsterren van het SecurIT team naar de zin te maken. Bier, saté, frituurhapjes, heerlijke broodjes, snoep, chips en nog veel meer bier zorgden voor ultieme cooling-down. Het grote nagenieten met een medaille van de 27ste Dam-tot-dam loop was zeer geslaagd en dat smaakt uiteraard naar meer! Volgend jaar wederom een trippel van Amsterdam naar Zaandam of misschien een tripje naar het Vlaamse land. Daar schijnen ze nog lekkerder bier te hebben. We zullen het weer een jaartje moeten afwachten.

© Redactie Loopkrant.nl