Maas en Waalse Dijkenloopmarathon

20110903PaulvanHielGrijsArchiefZondag 4 september. Omdat we Gust De Keyser niet alleen willen laten rijden is het bijna een verplichting om aan deze marathon mee te doen. Om 08u00 spreken we af, mijn hoofd nog vol snot van een lastige verkoudheid. Het is altijd iets tegenwoordig maar we blijven positief vooruit kijken.

Netjes op tijd staan we aan de aankomst, van daar moeten we nog een bus nemen van de organisatie die naar de start zal rijden. Alles verloopt zeer vlotjes en buiten het weer ziet het er hier heel goed uit. Het regent hier goed maar bij het wachten op de bus stopt het al weer en zo zou het blijven tot na de marathon. Weer heel wat bekenden op de bus en heel ontspannen grappen we wat heen en weer. Voor we het weten staan we in Altforst aan de start, Nico Serroen gaat voor een parcoursrecord, hij gaat hier in slagen met een super tijd van 2u29’11 …

En we zijn weg, ik schiet als een speer mee met Nico maar die neemt al 10m na evenveel seconden. Dan even Franky Leus wat hazen, waar ben ik hier mee bezig. De eerste km blaas ik mij al zo goed als op en door de verkoudheid is zuurstof ver zoek. Aan km 5 loopt Lucien Taelman, Patrick Vandebeek en Gert Mertens mij voorbij. Mijn vat is ver leeg en ik vreeg me af of het niet beter is om te wachten op de mannen van 10km/u. Nog even doorzetten tot km 10, 2 Nederlanders komen me voorbij, iets verder weer 2. 400m achter mij komt Vincent Meers, ik loop even achterwaarts om die vervelende rug wat los te maken.

20110903PaulvanHielGrijsArchiefKleur

Aanpikken bij Vincent, veel praten is er niet meer bij, aan km 16 moet ik hem ook lossen. Veel genieten van het landschap deed ik nog niet, terwijl het hier een marathon is door een prachtige omgeving. Mijn volgend plan is blijven lopen tot km 21. Dat lukt en het volk langst de kant moedigt elke keer weer aan om toch verder te lopen.Wanneer ga ik breken? Weer een lang recht stuk, achter mij een groepje van drie, ik wandel tot ze bij mij komen en pik aan. Ze gaan echter te snel en het is weer lossen, weer drie man voor mij.

Ondertussen zijn we km 24 en speel ik haasje over met 2 andere marathonlopers, telkens even stoppen om te stretchen om er dan weer voorbij te gaan. Km 34 staan er twee langst de kant te wankelen, game over voor hun. Km 37 laat ik ook de andere twee achter mij en bijt door om toch een mooie tijd neer te zetten. Zonder horloge is het een beetje gokken maar mijn gevoel zegt dat deze keer 3u30′ wel mogelijk is.

Ondertussen lopen we ook vlot voorbij veel lopers van de halve marathon en dat geeft extra motivatie. De laatste 2km zijn een echte marteling maar mijn tijd is 3u28’48 en een 15de plaats!! Mijn beste marathon dit jaar. Ze moeten mij alleen nog tussen de uitslag zetten want blijkbaar is er iets misgelopen met de chip of zo?

20110903Paardebloem

We krijgen een hele mooie medaille. De organisatie is hier super, alles op en aan, overal seingevers, alles mooi afgezet. Mijn hoed af voor de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben, en ook weer een voorbeeld dat een goede marathon voor 15€ moet kunnen!

© Paul van Hiel – Steenhuffel (BE) / http://marathonfreak.wordpress.com/