De Meermarathon: eerste Belg!

20110827PaulvanHielGrijsArchiefZaterdag 27 augustus. Om 14u was de start, alle tijd dus om wakker te worden vandaag. Het verschot vorige week heeft men rug geen goed gedaan maar vandaag ga ik toch proberen om weer eens wat sneller te starten, met als enige doel eerste Belg worden. De inschrijvingen verlopen vlotjes en weer heel wat bekende gezichten.

Het weer zit wat minder mee, de temperaturen zijn ideaal om te lopen maar de regen is er voor mij teveel aan. Ik zet me vooraan het pak om al zeker als eerste Belg te starten, zo zie ik iedereen langs komen. Jan, de man van Inneke Scheffer is zo vriendelijk van mijn autosleutels bij te houden.

Al ongeveer 30′ is hier vuurwerk bezig bij klaarlichte dag? We vragen ons af of hier een opslagplaats is van vuurwerk en we straks allemaal de lucht gaan in vliegen. Alé, 14u en weg zijn we, plets plets op de piste om al snel af te draaien door het gras naar het asvalt. Even verder trakteren ze ons op een leuke single track met de nodige modder en plassen. Dan een hele lange rechte lijn asvalt, rechts draaien over wat gras, de brug onder en verder weer lekker in de modder. Dan weer schelpenwegjes om via gras op de piste te geraken. Enkele brugjes om over het water te geraken en veel draaien en keren. Dit zeer mooie afwisselende rondje mogen we 10 keer gaan afhaspelen.

20110827PaulMeermarathon

Ik ben veel te snel weg en kom al door na 4,2km op 18’40″ , de tweede ronde kan ik me ook niet houden en denk aan die eerste Belg plaats. Na 12km nog bijna even snel en ik begin me af te vragen of dit wel een goed idee was. Onderweg is ook het weer zeer afwisselend, eens heel even zon om dan weer de volgende bui te krijgen. Mijn spieren kunnen niet echt goed tegen die nattigheid. 16km en het loopt nog maar al veel moeizamer, toch gaat dit rondje nooit vervelen.

Ik vraag mijn sleutel aan Jan om even aan de wagen te stoppen voor een vaselinestop, mijn benen schuren teveel tegen elkaar en dat zorgt alleen maar voor irritante brandwonden. 21km afgelegd, mijn doorkomst in 1u38′ is veel te snel en ik heb ontzettend veel zin om te wandelen. Toch speelt weer die eerste Belg in mijn hoofd om door te zetten, even wandelen aan de bevoorrading (die trouwens uitstekend is) om me dan weer op gang te trekken. Ik ga voor mijn doel tot het uiterste.

Elke ronde is moeilijker, ik loop net onder de krampen en heel af en toe net er boven, even stoppen en stretchen en dan weer verder. Nog één rondje te gaan, in die laatste ronde schiet op 500m van de meet een goeie kramp in mijn been. Ik sta stil en zie Mo Idrissi om de hoek komen, a nee, geen plaats meer prijsgeven, met een harde spier die elk moment weer kan verkrampen versnel ik, even omkijken, hij komt dichter. Nog wat versnellen, nog 200m. Mo doet er alles aan om mij te pakken, ik moet nog versnellen, en het komt op 5m na nog net goed.

20110827PaulvanHielArchief

Een eindtijd van 3u37’02 daar zijn we heel tevreden mee en het voornaamste is dat ik eerste Belg ben vandaag!!! We krijgen nog een mooie oorkonde, een leuke marathon, mooie organisatie en maar voor 6€! Dat ze daar eens een voorbeeld aan bij al die organisaties die meer dan 25€ durven vragen. Het was een zeer geslaagde dag, de rug doet terug wat pijn maar de benen voelen enorm goed aan, ik voel niets van de marathon enkele uren later en dat is goed meegenomen.

Oja, de tweede Belg … wel … die was er niet.

© Paul van Hiel – Steenhuffel (BE) / http://marathonfreak.wordpress.com/