Een uitgekiende paasloop op Terschelling

ImageZondag 24 april 2011. De dag van een van de bekendste wedstrijden van de Waddeneilanden: De Paasloop op Terschelling. Op 1e paasdag hadden zich rond het middaguur een behoorlijk aantal hardloopliefhebbers gemeld bij het inschrijfbureau. In verband met de tropische temperaturen werd met het oog op de veiligheid van vrijwilligers, supporters en lopers de 15km vandaag niet gelopen.

Iedere loper kon dus kiezen uit 5 of 10km over de beruchte schelpenpaden in de buurt van West Terschelling. Helaas voor een aantal kleine getalenteerde loopwonders werd er geen kinderloop georganiseerd, maar na lang beraad mochten de enkele pupillen na lang aandringen van de ouders buiten mededinging op eigen risico het rondje van 5km lopen. Ondanks de hitte had Loopkrant.nl-redactielid Fiona haar zinnen gezet op de winst op 5km. Na lang bestuderen van uitslagen van voorgaande jaren zou het met een beetje snelheid net goed kunnen komen.

Image

Omdat het weekend Terschelling een verkapt trainingskamp was, moest er echter ’s ochtends eerst nog worden getraind. Of het de vermoeidheid van de ochtend was of de snelle start van de concurrentes, na 300 meter zag Fiona al een aantal dames voor zich lopen. Maar door het opgebouwde duurvermogen lukte het toch om als eerste dame op de 5km onder het finishdoek door te gaan.

Image

Bij de mannen was de strijd om de eerste plaatsen reeds voor de start begonnen. Echter ondanks uitgekiende afleidingstactieken wist de man met startnummer 1, hoe kan het ook anders, uiteindelijk het complete veld achter zich te laten. Na een lange periode van blessureleed voor hem is dit nu een mooie verfrissende opsteker voor het nieuwe seizoen. Ook dit jaar voor iedereen prijs, want na het lopen mocht iedereen gratis zwemmen en een zoete paastraktatie meenemen. Maar de beste deelnemers mochten ook nog vol trots hun medaille of beker in ontvangst nemen. Hierna keerden de lopers weer terug naar camping, appartement, hotel of het vaste land.

Image

© Redactie Loopkrant