Een stukske door Oeteldonk

ImageOp zaterdag 5 maart werd in de Bossche wijk Orthen weer de Carnavalsloop gelopen. Men kon kiezen voor de afstanden 5, 8,12,15 of 21 kilometer. Ons Anita en ik kozen voor de twaalf kilometer, omdat we afgelopen donderdag nog 22 kilometer hadden gelopen ter voorbereiding op de halve marathon van Drunen en twee weken later Praag. De bedoeling: rustig uitlopen. En dat ging ook erg goed.

Met een aangename temperatuur gelopen. Dat was even wennen na al die koude avonden van de afgelopen maanden. Maar het liep erg lekker. Op de Maasdijk bolde het ook nog goed, maar een kilometer verder kreeg Anita even een dipje. "Hoever is het nog naar Omron? Hoe ver is die hoek nog? Op hoeveel zitten we nou? Ik kan even niks meer terug zeggen hoor! Praat jij maar, ik zeg even niks." Je herkent het wel: een dip.

Image

Met nog ongeveer twee kilometer te gaan begon Anita weer te "lopen". Nog één kilometer voor de streep. Ineens was daar Geert Alofs die de 15 km liep. Getverdemme. Ja, Anita. Dat is nou het verschil tussen 15 per uur of 12 per uur. Geert liep een mooie 61 minuten. En Anita? 61.30 en de eerste plaats bij de vrouwen. Goed he?! En dat bij een gemiddelde van ongeveer 12 km per uur, want de afstanden zijn in Orthen niet krek precies gemeten. De 12 is ongeveer 12,5 kilometer. Dus erg goed gelopen van Anita. Drunen en Praag komen wel goed. En dit voor iemand waarvan vorig jaar nog door de medici werd gezegd dat ze maar een andere sport moest zoeken. Als zij lange afstanden loopt en zo loopt te genieten. Dat wil je toch niet afnemen van iemand.

Hierbij een mooi stukske van mijn loopmaatje die eindelijk eens beloond wordt met een 1e prijs.

© Wim van de Griendt – Den Bosch – http://wimsalabim.web-log.nl