Het verbodsbord

ImageWanneer ik dagelijks ga trainen en ik zou voor elke verkeersovertreding een bekeuring krijgen zou ik al snel aan de bedelstaf zijn. Rode verkeerslichten negeren, wildplassen, verboden atletiekterreinen betreden, voorrangsregels negeren etc. Toch ben ik geen wildloper, maar netjes bij een loopvereniging aangesloten. Voor 67 euro per jaar inclusief licentie ben ik het heertje bij AV Veluwe.

Ze moesten eens weten bij de club wat voor een wegmisbruiker ik ben. Een erelidmaatschap kan ik tot in het eind der tijden wel vergeten. Maar ja, die overheid met al haar regeldrift is natuurlijk zelf ook geen lieverdje. Hoe kun je nu met zo´n verbodsbord als op onderstaande foto ooit Nederlands Kampioen worden op de 25 km? De foto is genomen in Schiphol tijdens het NK voor politie.

De foto is genomen in Schiphol tijdens het NK voor politie.

© Rinus Groen – Apeldoorn