Reeuwijkse Plassenloop 2010

ImageZaterdag 20 maart 2010. Bijna lente. Geen ijs. En met, statisch bepaald, 95% kans op regen door KNMI toch kans op een beetje mooi weer. Hoogste tijd dus voor een wedstrijdje. In tegenstelling tot veel andere lopers was het voor ons de eerste keer dat wij de Reeuwijkse plassen van dichtbij zagen. Vlak langs de A12 is het natuurlijk dagelijks genieten van het uitzicht vanuit de file.

Met bijna 900 lopers was de 58e editie van de Reeuwijkse plassenloop natuurlijk meer dan succesvol. Vlak bij het start/finish terrein stonden twee enorme tenten opgesteld. Een voor inschrijven, soep en koffie. De andere tent was ingericht als kleedruimte. Natuurlijk wel mannen en vrouwen netjes apart.

Er kon gekozen worden uit 5, 10 of 15 kilometer . De 15 kilometer was een officiële KNAU wedstrijdloop. Een blik op het parcours leerde dat de 10 kilometer ook geheel rond de plas ging, maar dan zonder lange aanlooplus. De keus vandaag werd dus de 10 kilometer. De start was op een breed stuk weg, maar na 30 meter werd het veld een iets smaller fietspad opgeleid. Op de Reeuwijkse plas waren op deze zaterdag een tiental windsurfers aktief. Na het 3 kilometerpunt werd duidelijk waarom: de wind was in deze polder behoorlijk stevig vandaag. Vooral tegen natuurlijk.

Image

Scherpe tijden werden vooral gelopen op de 15 kilometer door de Rotterdamse supermaster  Patrick Kwist. Hij wist met 49.22 alle senioren ruim voor te blijven. Saïd Kanfaoui wist als master 35 als tweede overall te finishen in 50.36. De eerste senior werd Jorrit Pels van Rotterdam Atletiek in 50.43.  Bijzonder was natuurlijk de prestatie van John van de Wansem die met 53.49 vele lopers liet zien dat hij met bijna 60 jaar jong nog altijd niet uitgelopen is.

Image

De ronde rondom de Reeuwijkse plassen is schitterend om te lopen. Natuurlijk was er vandaag het voordeel van geen fieters en dankzij de weersvoorspelling zaten alle hondjes veilig thuis. Hoogteverschil is er niet op dit parcours en de kleine bruggetjes zorgen voor de leuke afwisselingen in de ronde. Met tijdregistratie met chip kon de organistie ook nog voor iedere deelnemer een juiste eindtijd noteren.

Image

© Redactie Loopkrant