Midwinterproof: waarzijnwemeebezig?

ImageZondag 14 februari 2010. Nog een week te gaan voor de grootste loop in Apeldoorn eindelijk van start gaat. Nog altijd zijn vele wegen onbegaanbaar, maar iedereen weet: de Midwintermarathon gaat altijd door! De bossen zien er nu met sneeuw natuurlijk fantastisch uit, maar hardlopen in het bos valt dezer dagen in de categorie extreme sports.

Om 10.00u ’s ochtends stond vandaag een groep fanatieke Midwinter Marathon lopers startklaar. Een bijzondere groep lopers die toevallig of heel serieus allemaal vanuit een bedrijf aan de Midwintermarathon meedoen. De businessrunners van 2010! Op een locatie ergens aan de rand van Apeldoorn werden onder deskundige begeleiding de benen, het hart en de longen getraind om volgende week de gekozen afstand bij de Midwinter Marathon tot een succes te maken. Ondanks het gure weer, de sneeuwval van afgelopen nacht en de late schaatswedstrijd van Sven, was iedereen ruim op tijd present. Mentaal viel er weinig meer te trainen voor deze groep hardloopliefhebbers.

Image

Ondanks de vele sneeuwval was het parcours voor deze Midwinterlopers natuurlijk ’s ochtends vroeg al sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Na een warming-up met verrassende oefeningen werd het hoofdprogramma van de ochtend eindelijk prijs gegeven. Een intensief intervalschema wat vooral in het eigen tempo op techniek moest worden gelopen. Met als toevoeging: "wel harder dan je normaal loopt". In de rustpauzes werd de trainster van de groep weer opgehaald, want iemand achterlaten gebeurt niet in Apeldoorn. Na afloop was er natuurlijk goed gekoelde sportdrank en iets eetbaars om de energievoorraad weer goed aan te vullen.

Image

De groep lopers stapte met een lekkere training in de benen na ongeveer anderhalf uur de auto weer in. Op weg naar de warme douche en een ontspannen weekje. Iedereen heel veel succes zondag 21 februari!

Image

© Redactie Loopkrant.nl