Dagje vader zijn

Foto genomen door Rinus GroenOoit liep ik in Apeldoorn 2.37 op de Midwintermarathon en 1.05 op de Minimarathon, maar dat is lang geleden. Mijn laatste wapenfeit in de Midwinter is al weer 2008 toen ik de Asselronde liep in 1.57. Vandaag was weer zo´n dag dat ik niet echt kon lopen. Een hamstringblessure hield me dit jaar aan de kant. Hoewel aan de kant?


Ik besloot met mijn dochter Eline van 14 jaar mee te lopen. Zij ging de 8km lopen. Ze had nog nooit zo ver gelopen en zag er erg tegen op. Alles herkende ik. De hele ochtend zenuwachtig heen en weer lopen. Steeds maar naar de wc en allemaal twijfel.

Eerder die dag hadden mijn zoontje Milo van negen en mijn dochtertje Isabel van elf de kidsrun over 1 km gelopen en je zag aan alle kinderen dat 500m heen en 500m terug toch iets heel anders was dan het gebruikelijke rondje door de wijk van 1 km. Afzien geblazen.

Foto genomen door Rinus Groen

Eline genoot zichtbaar na de start van alle mensen die haar kenden en succes toeriepen. De laatste kilometer was als de finish van de Rotterdam Marathon op de Coolsingel. Fantastisch al die mensen en de onnavolgbare speaker Henk Borgmeijer. De Centraal Beheer Midwinter is een gouden greep. We kwamen in ruim 48 minuten binnen, maar de uitslagen die dezelfde avond al beschikbaar waren leerden dat we netto, je start eerder dan dat je over de startstreep komt, zelfs 47 minuten hadden.  Volgend jaar loopt Eline weer, maar nu voor een schoolcijfer voor gym. Het gaat zeker een 10 worden.

© Rinus Groen – Apeldoorn