Hoogtepunten en dieptepunten

Foto ingezonden door Eugène LekatompessyWat is het jaar weer snel voorbij gegaan. Het is een cliché, maar naarmate je ouder wordt lijkt het of de tijd héél snel voorbij gaat. Gezin, werk en sport vergen de nodige tijd en energie. Heel veel lopers hebben dit jaar weer aan vele  prestatielopen meegedaan en vele pr’s zijn gesneuveld. Voor mij is 2009 een dramatisch (sport)jaar geweest met vele dieptepunten, maar ook met een aantal hoogtepunten.

Begin van het jaar ben ik hersteld van een blessure en naast het hardlopen op advies van mijn fysiotherapeut krachttraining erbij gedaan. Helaas is mijn hardloopplezier maar van korte duur en heb ik weer een terugslag gekregen. Mijn training bestaat nu voornamelijk uit cardiotraining en krachttraining en ik ben nu vast gekluisterd aan de sportschool. Drie keer trainen is nog steeds vaste prik en de loopband heb ik ook al weer af en toe gebruikt. Maar de kilometers die ik op het fitnesstoestel afwerk is op één hand te tellen. Voor mij nog geen lange duurlopen in de winterse buitenlucht in de Edesche bossen en op de Ginkelse hei.

Foto ingezonden door Eugène Lekatompessy

Toch houd ik de moed erin en heb ik nog steeds een doel voor ogen. In 2010 wil ik graag weer knallen en weer een goede prestatie neerzetten. Een derde halve marathon wil ik graag nog op mijn naam zetten. Het liefst wil ik uiteraard ook nog een pr lopen op deze afstand, maar dat is niet het belangrijkst. Gewoon lekker genieten en zonder kleerscheuren finishen en een medaille in ontvangst nemen. Deze medaille zal ik opdragen aan mijn pa die in november plotseling is heengegaan. Maar voordat het zover is is er nog een hoop werk aan de winkel. In het fitnesscentrum train ik me een apezuur maar de nodige kilometers moet ik nog maken op de loopband en buiten. Aan mijn conditie en kracht zal het niet liggen, maar ik zal toch weer moeten wennen aan de loopbelasting en er moeten de nodige kilootjes kwijt.  Naast dieptepunten op sport als persoonlijk vlak heb ik gelukkig ook veel hoogtepunten meegemaakt. Daar zorgen mijn gezinsleden wel voor. De voetbalwedstrijden en trainingen van mijn zoon zijn er een paar van. Met als klap op de vuurpijl een kampioensschap als afsluiting van het voetbalseizoen. Van de turnprestaties van mijn dochter kan ik ook erg van genieten.

Foto ingezonden door Eugène Lekatompessy

De Zeeuwse Webloggers training in augustus is ook een hoogtepunt geweest. Een geweldige ervaring en voor het eerst kennis gemaakt met grote atleten als Björn, Curly, Hans, John, Running Ronald en Tiny. Ik hoop volgend jaar deze kanjers weer ergens tegen te komen. Daarnaast hoop ik ook weer met wat regelmaat te schrijven over mijn hardloopprestaties. Maar eerst op naar de kerst en oud en nieuw. Nog twee dagen werken tussen kerst en oud en nieuw. Ik kijk al uit naar de feestdagen om die te vieren met mijn gezin en familie. Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2010.

© Eugène Lekatompessy – Ede / http://runningcrashdummie.web-log.nl/