Dolfje weerwolfje

ImageDinsdag 1 december 2009 was het volle maan en dat betekent weerwolvenweer. Hadden de weerwolven vroeger een flinke vacht, hedentendage zijn ze kaal. Net zoals de moderne mens ook steeds minder haar heeft. Wel zo praktisch met de stijging van de gemiddelde temperatuur. Het herkennen van een weerwolf wordt natuurlijk wel wat moeilijker nu de enorme haargroei bij volle maan ontbreekt.

Gelukkig kun je ze nog wel herkennen aan een enorme toename van hun lichaamskracht. Loopt de weerwolf normaal tegen de 18 minuten te hikken op een 5000m, zie je hem bij volle maan opeens 17.43 lopen op de kunststofbaan in Zutphen. De haas Cees Kraayeveld wordt door zo’n weerwolf wel erg letterlijk als haas gezien hetgeen Cees ook tot een ongekende snelheid opjoeg. 17.26 terwijl hij nog niet harder dan 17.55 had gelopen in 2009. Vindt u dit eng? Wat dacht u van deze kindervriend….

Image 

© Rinus Groen – Apeldoorn