Foto genomen door Rinus GroenWanneer mensen vertellen dat je er goed uit ziet is dat als loper funest voor je zelfvertrouwen. Heb je iets onder de leden moeten ze aan je vragen, dan is het pas goed. Gerard Nijboer, Bram Som en Luc Krotwaer zagen er op hun top uit alsof ze geruime tijd in een concentratiekamp hadden gezeten.

Naast het lopen van goede tijden kan het ook nog onverwachte voordelen opleveren ontdekte Jan Hollak in Warnsveld. Dit tijdens de Hanzeloop waar hij zijn PR op de 10km had aangescherpt naar 38.34. In een bomvolle kantine zaten de deelnemers, onder het genot van een drankje, te evalueren toen een groep EHBO-ers binnenstapten. Zij keken geruime tijd om zich heen en stapte toen eensgezind op Jan af en begonnen hun zakken met comsumptiebonnen te legen.

Foto genomen door Rinus Groen

Ze klopten hem om zijn schouder, wensten hem sterkte en lieten een verbaasde Jan achter met 10 consumptiebonnen. Wij zijn eensgezind van mening: die Jan, die kun je er wel bij hebben.

© Rinus Groen – Apeldoorn