ImageWanneer je 20 bent heb je het gezicht dat je ouders je hebben meegegeven. Bij 40 heb je het gezicht dat je zelf gemaakt hebt en met 60 het gezicht dat je verdient. Bij het hardlopen zie je ook de meest uiteenlopende hoofden langskomen. Ik heb getracht ze in hoofdgroepen in te delen.

  • De indiaan: Dit soort figuren zijn eenvoudig te herkennen vanwege hun knalrode kop. Je moet gelijk denken aan een te hoge bloeddruk.
  • De scheidsrechter: Bepaalde mensen lopen met hun wangen bol opgeblazen. Een fluitje in hun mond zou het allemaal een vertrouwdere indruk geven.
  • Het lachebekje: Daar waar de omgeving de meest vreselijke grimassen trekt blijft dit soort lachen. Haile is hier een mooi voorbeeld van.
  • De bevalling: Zelf ben ik er ook zo´n een. Op de wc heb ik waarschijnlijk de zelfde moeilijke gezichtsuitdrukking. Misschien daarom mijn voorliefde voor de 1500m, een snelle bevalling maar wel met veel pijn.

Image

© Rinus Groen – Apeldoorn