Cross Trimloop te Diepenveen

Foto genomen door Harry MulderHet is 1 maart 2009. AV Daventria 1906 organiseert de Cross Trimloop te Diepenveen. Verschillende afstanden, van 1 tot bijna 10km, kunnen op deze dag worden gelopen. Ik zie Johan druk in de weer met de organisatie en hij zweept de jongste deelnemers bij de start nog eens extra op. Iedereen heeft er zin in. Henk en ik hebben ons ingeschreven voor de 9,7km met de start om 11.45 uur.

We lopen in op het parcours. Het voormalige exercitieterrein het Wechelerveld ziet er aardig uitgedund uit. Stichting IJssellandschap is druk doende met landschapsbeheer. IJssellandschap wil heide Wechelerveld uitbreiden: minder bomen is beter voor flora en fauna. Het parcours is op sommige plekken modderig en dat vinden wij lopers alleen maar mooi. Veel Daventrianen zijn aanwezig en geloof me, dat hoort ook zo. We starten klokslag 11.45 uur en zo’n dertig man en vrouw nemen bezit van de bosrijke paden; Wandelaars met honden aan de kant!

Ik start voortvarend met een tempo van 15km per uur en loop in de buurt bij Ruurd. Een lang lint lopers loopt kort op elkaar. Irene en Kitty zie ik in de verte. Henk, die me vanmorgen heeft opgehaald loopt bij de eersten. Griep of geen griep, hij laat zien wat ie kan. Mijn eerste rondje gaat in 9.45 minuten. En dat is snel zat. Ik zweet behoorlijk en ben blij dat ik in de korte broek loop. Jammer dat ik mijn haarband ben vergeten. Af en toe haal ik een loper in. De kaarten van de rangschikking zijn echter al lang geschud. Bij het drassige gedeelte glijd ik uit, maar gelukkig gaat het net goed. Gerard moedigt als speaker de lopers aan en mijn gifgroene Berenloop shirt is onderwerp van gesprek. Het schijnt pijn aan de ogen te doen. Het tweede rondje gaat in 19.45 minuten en ik krijg zicht op Leon en Kitty (zie foto hieronder). ze lopen nu een honderd meter voor me.

Foto genomen door Harry Mulder

De toeschouwers moedigen me aan. "Albert, je bent nog niet de laatste ", klinkt het hoopvol. Nee, zeker niet. Ik loop ergens midden in en dat is meestal zo. Rondje drie gaat in 29.45 min. Ook vandaag ben ik in staat om vlakke rondetijden te lopen. In de laatste ronde haal ik Leon bij en zet de jacht in op dame nummer twee. Ze loopt nog 20 meter voor me. Het beste is er bij mij overigens wel af en zo’n korte afstandloper ben ik nu ook weer niet. Een te hoog tempo aanhouden is niks voor mij. De 13/14 km per uur, die ik nu loop, kan ik goed vasthouden. Ik zie links dat Henk gefinisht is. Ik moet nog zo’n 500 meter naar de meet. Het laatste rechte stuk gaat voor Gerard langs en net achter Kitty finish ik in 39:53 minuten. Als 14de loper ben ik binnen. De Garmin geeft een totaal van negen kilometer gelopen afstand aan en dat is heel wat anders dan de organisatie bedacht had. Mij maakt het niet uit. Tevreden en op zoek naar de blijvende herinnering gaat het richting omkleedruimte. Helaas het wordt eeuwige roem. Geen flesje drinken, medaille of een dry fit Daventria T-shirt dit jaar.

© Albert Broekhoff – Deventer – http://www.daventrialoper.web-log.nl/