Beginnen met sporten? Gebruik een dagboek!

ImageEen dagboek bijhouden is, zeker voor beginnende sporters, een goede motivatie om te blijven sporten. Het is een manier om lange termijn doelen in te delen in korte termijn doelen, en vooral om je er aan te herinneren wat het startpunt was. Je vergeet al snel dat je in het begin nog geen 10 minuten op een crosstrainer kon staan voor je ineenzakte van vermoeidheid.

Ook in werksituaties werkt het goed voor mij: Hoe beter ik plan en hoe beter ik opschrijf hoeveel tijd ik aan een taak heb besteed, hoe beter de kwaliteit van mijn werk is. Ik heb dit dagboek nu ook doorgevoerd voor sporten; en ik moet zeggen dat het goed werkt! Ik ben tegenwoordig toch zeker drie a vier keer per week in de sportschool te vinden, en het is routine geworden. Het wordt zelfs leuk om weer te kunnen noteren dat ik, ondanks dat ik regelmatig geen zin heb om te gaan, toch naar de sportschool ben gegaan!

Image

Vergeet niet om te noteren wat je precies hebt gedaan: hoeveel minuten heb je besteed aan cardio en hoeveel aan krachttraining (+ de hoeveelheid gewichten). Zo zie je in de loop der tijd een mooie progressie die motiverend werkt in tijden dat je wel een duwtje in je rug kunt gebruiken.  Heb jij wel eens een dagboek geprobeerd om bij te houden hoeveel je gesport hebt? Zo ja, werkt(e) het bij jou?

© ‘WonderWoman’ – http://www.afvallen-weblog.nl/