Koeien op de weg

Bron http://www.barnyardmovie.com/Mijn kinderen kijken regelmatig naar Barnyard. Een tekenfilmserie die gaat over dieren die kunnen praten en allerlei menselijke dingen doen. Hetgeen ze uiteraard verborgen houden voor de buitenwereld. In de aflevering, waar ik meekeek, kwam de dierenarts op bezoek en iedereen, behalve de stier, knepen hem. "Maak je geen zorgen", zei de stier: "stelt niets voor".

En hij stapte stoer de schuur uit en liep naar de dierenarts toe. Deze trok een grote plastic handschoen aan en zei: "Jij ziet er goed uit. We zullen eens even kijkje-kijkje doen". Wat er verder gebeurde zag je niet, maar je hoorde alleen een luid geloei. De andere dieren waren hierdoor niet bepaald gerust gesteld.

Loopmaat Jan Hollak is op dit moment helemaal klaar voor de Midwinter Marathon te Apeldoorn. Het hoogste doel is onder de drie uur te finishen. Zijn PR is 3.20. Hij heeft zijn pr’s dit jaar op alle kortere afstanden zeer ruim verbeterd. Verder veel meer getraind dan ooit en zelfs een icoon als Cees Kraaijeveld achter zich gelaten in de eindsprint. Hij heeft nergens last van, maar hij knijpt hem als een oude dief.

Bron http://www.barnyardmovie.com/

Wat heeft het eerste verhaal met het tweede te maken hoor ik u denken. Jan is in dit geval de haan uit het eerste verhaal. Hij weet wat er met de stier is gebeurd en wordt daar niet vrolijk van. Dat betekent nog niet dat het met hem ook op zo gebeurt. De vele andere lopers die hij kent zijn stieren. Zij vertellen wat er allemaal voor ellende is gebeurd tijdens hun marathon. Toch heeft Jan aankomend weekend één geluk. De boer (ik dus) fietst met hem mee om hem met raad en daad terzijde te staan. Kijkje-kijkje wat er gebeurt op zondag 1 februari…

© Rinus Groen – Apeldoorn