FlevOnIceRun Numero Uno

ImageZondag 12 oktober, FlevOnIceRun. Eindelijk een spektakel op ’s werelds langste ijsbaan met of zonder winterse temperaturen.  En voor een écht speciale wedstrijd verdwijnen ook voor de redactieleden van Loopkrant.nl de blessureperikelen als sneeuw voor de zon.  Voor de organisatie vandaag natuurlijk zeer spannend, omdat het in Biddinghuizen de allereerste editie betrof van deze FlevonIceRun.

Zeg maar een premium Running-On-Ice, waarbij de run natuurlijk langs de ijsbaan zou gaan.  En zeg nou zelf, hoe vaak kan je als loper vertellen dat jij er bij was, zo’n eerste editie? Actief meedoen  tijdens de eerste keer dat deze loop georganiseerd werd, betekent dus wellicht deel uitmaken van de die-hards die het aandurfden deze zondag 12 oktober in de polder. Zal de FlevoniceRun een net zo hippe loop worden als de zevenheuvelenloop, of Egmond? We zullen het moeten afwachten. Niet de eerste gedachte van Loopgroep2000. Maar het zou wel leuk zijn! 

Image

Een uur voor de start is het nog wel even zoeken en maken we een extra lusje over het parkeerterrein van de plaatselijke golfclub. Zo groots als FleveOnIce is, zo klein en spaarzaam is de bewegwijzingen er naar toe. Aangekomen op het wedstrijdterrein zien we lopers van diverse rangen en standen. Snelle jongens, pittige meiden, gezellige dames en heren. De entree ziet er mooi uit en al stiekem wordt naar het parcours gekeken. Het ziet er allemaal wel heel strak uit. Volgens de folder het mooiste en snelste asfaltparcours. Het lijkt wel een Formule1-baan. Of het vandaag ook zo snel zal gaan is te bezien. Het aantal lopers dat is op komen dagen is verbluffend. Niet alleen van de eigen vereniging, maar ook lopers van bijvoorbeeld AV Veluwe, AV’34 en Cialfo komen een kijkje nemen. Iedereen is tenslotte nieuwsgierig naar dit spiksplinternieuwe evenement.

Op het programma vandaag één, twee of drie rondes met elke ronde exact vijf kilometer. Als het startschot uiteindelijk om twaalf uur klinkt spurt de groep weg met de snellere atleten natuurlijk voorin. Met namen als Tjibbe de Vries, Elbert Voogt en Gert-Jan Tichelaar voorin is het altijd smullen geblazen. Het broertje van Loopgroep2000, namelijk Running2000, was ook ruimschoots vertegenwoordigd met snelle lopers zoals Melanie Spruijt, Ilonka vd Hengel en Randy Hendriks. Dit tot plezier van Henk Mentink die dit allemaal vanaf de fiets van dichtbij in goede banen probeerde te leiden. Leuk van deze loop is dat Henk ook de achterhoede in de gaten kon houden. Doordat het parcours kriskras door het landschap was aangelegd konden de lopers elkaar blijven zien en konden de snellere lopers ook aanmoedigingen geven aan trainingsmaatjes iets achter in het veld.

Image

Met de zon in het gezicht en de matige wind in de rug ging het hard op alle afstanden en werd zelfs het parcoursrecord op de 10km verbroken met een tijd van in de 35 minuten. Niet verbazingwekkend natuurlijk, een parcourrecord, als een wedstijd voor het eerst wordt georganiseerd. Volgend jaar zullen we zien of het nog sneller kan! Maar veel minder wind dan vandaag zal echter een zeldzaamheid zijn. En iedereen weet hoe tegenwind  in een polder tijden kan beïnvloeden. Door de mond-en-mond reclame en de extra zendtijd op omroep Flevoland zal het deelnemersaantal zeer zeker gaan toenemen. De parkeerplaats en de moderne kantine is hier zeer zeker op ingesteld.

Natuurlijk blijft de vraag:"Bij de eerste keer is het toch altijd wennen en aftasten. Ging er niet iets mis? " Nee! 100%  op-en-top georganiseerd! Ook ‘wij’ hebben natuurlijk wel eens de nare ervaring gehad bij een eerste editie van een loop.  Echter groot compliment voor de organisatie die voor iedere loper voor deze eerste editie tot het uiterste was gegaan om het loopplezier optimaal te maken. Met een openhaard in de kantine en een record aantal wc’s voor dames én heren is FlevOnIce een ideale locatie voor een loopwedstrijd. Met exact 0% hoogteverschil, ruime bochten tevens hét ideale parcours voor iedereen die niet van berglopen houdt!

Image

© Redactie Loopkrant.nl