Foto ingezonden door Rinus Groen. Op de foto Co RibbinkDe atleten die ik naar betere prestaties probeer te helpen wijs ik altijd op het belang van geen meter te veel lopen. Vaak na afloop van een wedstrijd waarin ik deze of gene uiteindelijk heb verslagen vertel ik waar ik dichterbij ben gekomen. Niet door harder ,maar gewoon door minder te lopen. De regels zijn simpel. Je moet binnen de markeringen blijven, dus geen markeringen ook geen regels.

Strak in een rechte lijn van bocht naar bocht is mijn devies. Eddy Gerritsen had hier wel oren naar en ging met doodsverachting elke bocht in. Bij een avondwedstrijd in de buurt van Utrecht ging hij in de bocht met zijn schouder door een heg waar prikkeldraad in zat. Na de finish moesten we meteen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Wij mochten niet mee naar binnen, maar toen Co Ribbink vertelde dat hij Eddy zijn vader was mocht hij toch mee. Daar kreeg hij spijt van. Voor zijn ogen werd de wond gehecht en hoewel Co meubelstoffeerder is was het dichtnaaien van het leer van een mens toch niet echt zijn ding. Lijkbleek kwam hij naar buiten ondersteund door Eddy.

Foto ingezonden door Rinus Groen. Op de foto Rinus Groen (l) en Eddy Gerritsen (r)

Tijdens de 10EM van AV´34 2008 besloot Lex Frentz in de hoek JC Wilslaan-Soerenseweg door het bos, dat op dit moment op landmijnen en ander oorlogstuig wordt onderzocht ,eens flink stampend een kortere route door het kreupelhout te nemen. Helaas resulteerde dit niet in explosieve opwaartse beweging en kwam hij zodoende plots weer voor mij te lopen. De oor- en liesblessure die hij opliep tijdens zijn onbezonnen actie nam hij op de koop. Echt grappig, behalve voor Henk zelf, was dat Henk Liefers gediskwalificeerd werd wegens te veel lopen. Op een zeer smal parcours liep hij in een grote groep waarbij hij de keuze buitenom verkoos boven het alternatief van in volle vaart tegen een boom te lopen. Helaas kwam hij hierdoor buiten de markeringen. Gelukkig staat Henk alom bekend als een zeer rustig iemand en nam hij zijn uitsluiting dan ook zeer gelaten op.

Foto ingezonden door Rinus Groen. Op de foto Rinus Groen (l) en Ton Smit (r)

Het echte toppunt van afsnijden staat op naam van Ton Smit, die bij de Zuidwijkloop verkeerd werd gestuurd en volle bak met zijn benen in het prikkeldraad liep en daardoor letterlijk haast beide benen afgesneden zag worden.

© Rinus Groen – Apeldoorn