Ingezonden door Rinus GroenHet gebeurt me af en toe dat ik na een training alles naar binnengiet dat maar enigzins vloeibaar is. Gezond of ongezond boeit me niet meer, dorst, dorst, dorst. Na een duurloop Apeldoorn, Deventer, Zutphen strompelde ik de keuken bij mijn ouders binnen en trok daar de koelkast open en zette een fles melk aan mijn mond en dronk die in één teug half leeg.

Toen ik de fles van mijn mond haalde bemerkte ik dat het koffiemelk was. Mijn moeder ging even later koffie voor me zetten en kwam mopperend binnen. Mijn broer Kees had weer eens aan de koffiemelk gezeten. Hij drinkt het alsof het limonade is, foeterde ze. Wat een sukkel beaamde ik haar stelling.

Ingezonden door Rinus Groen. Op de foto Henk Schimmel

De moeder van Henk Schimmel had ooit jenever in een 7-up fles overgegoten, omdat zij de kruik waar het goedje oorspronkelijk in zat een andere bestemming wilde geven. Henk liep de halve marathon sneller dan de tijd die hij nodig had, na het in één teug leeg drinken van de fles, om de trap op te komen naar zijn kamer. 

Ook lange-afstand-zwemmers drinken tijdens de wedstrijd. Op een oud filmpje van een kanaalzwemmer zag ik dat men met een lange stok een kartonnen bekertje aangaf. Zal lang geduurtdhebben voor het bekertje leeg was. Van te veel drinken tijdens het lopen kun je dood gaan las ik ergens. Een jonge fitnessleraar had zoveel gedronken tijdens de marathon van Londen dat hij hieraan bezweken was. Nee, dan mijn loopmaat Henk Janssen. Die dronk na een rondje Busloo, dat te lang en te warm bleek, spontaan 4,5 liter cola achter elkaar op. Dood ging hij hier niet aan, dat was hij al voor hij aan het drinken begon….

Ingezonden door Rinus Groen

© Rinus Groen – Apeldoorn