Eifelsteig: erwtensoep met appeltaart (deel 04)

Ingezonden door Henk GeilenDag 4 dinsdag Bahnhof Ahrdorf –Gerolstein. Het ontbijt was uit de kunst. Naast de broodjes en beleg was er ook een soort zelfbouw müsli. Ik heb daar geleerd dat de haver die in de müsli zit niet als platje dingetjes uit de natuur komt maar als korreltjes. Om hem plat te krijgen moet je hem met een soort molentje malen.

(Note Redactie Loopkrant.nl: De Eifelsteig. Dit alles door de ogen van Henk Geilen in zeven afzonderlijke verhalen vastgelegd en verspreid over drie dagen afzonderlijk te lezen op Loopkrant.nl. Hierbij het vierde deel van deze bijzondere loopervaring) 

Ook weet een loper nu dat als je in dit molentje allerlei soorten noten en rozijnen doet je op zoek moet naar een aantal stukken gereedschap om dit molentje uit elkaar te halen. Waarschijnlijk moet je als je niet perse wil onderzoeken hoe een apparaat er van binnen uitziet eerste het briefje lezen dat er ophangt en waarin staat hoe en waarvoor je iets moet gebruiken. In deze etappe zijn we niet één markering tegen gekomen. Achteraf blijkt dat we inmiddels in een ander Bondsland waren en dat men hier iets achterliep met de aanleg van de Eifelsteig. Dus hier moesten we wel op gps lopen. Op zich gaat dit vrij goed. Omdat je geen achterliggend kaartmateriaal hebt is het bij sommige splitsingen een kwestie van zoeken. Tel hierbij dat soms de verstrekte coördinatie niet eenduidig en soms duidelijk fout waren, dan heb je een extra dimensie aan de loop toegevoegd. Ook al heb ik die dag maar 64 foto’s gemaakt, toch was dit een heel mooie etappe.

Ingezonden door Henk Geilen

Op een geven moment kwamen we in een dorpje en werd het idee geopperd om een rust in te lassen. Een mooi terras was zo gevonden. Ik ben zelf iemand die graag, veel en vaak eet. Tijdens een loopje geef ik mij echter minder graag aan deze passie over. Andere lopers denken hier heel anders over. De menukaart werd ook alle eer aan gedaan. Hierbij werden wel heel verassende combinaties gemaakt. De meest opmerkelijk vond ik erwtensoep (uiteraard met worst) met appeltaart met slagroom.

Nadat alle hongerige magen gevuld waren konden we onze tocht weer voortzetten. Al na een kilometer of 3 merkten we dat we Bram kwijt waren. Of zo’n moment is goede raad duur. Uiteindelijk werd besloten dat Erwin en Markus terug zouden lopen om Bram te zoeken. Op zich wel een heel mooi gebaar maar hoe meer ik hier over nadenk hoe minder slim ik dit vind. Je bent immers een loper kwijt. Het is dus niet zo dat iemand achteraan bungelt maar iemand heeft de route niet gevonden. Dan kun je wel die route in omgekeerde richting lopen maar of dit effect heeft blijft de vraag. Toen we dus na weer ruim een half uur ook Erwin en Markus kwijt waren ben ook ik maar deze richting uit gelopen. Aan mijn eerder genoemde nadenken was ik toen nog niet begonnen. Wonder boven wonder hadden Erwin en Markus Bram gevonden. Hij was even naar het toilet geweest en wij waren vertrokken. Gelukkig kwam ik vervolgens dit drietal tegen en konden wij terug naar de plaats waar wij de andere lopers achter gelaten hadden. En jawel, hoor deze waren inmiddels ook vertrokken.

Ingezonden door Henk Geilen

Halverwege de etappe begon ik keelpijn te krijgen en was ik mijn stem helemaal kwijt. Lekker rustig dus. Om logistieke redenen was onze verzorgingspost rond kilometer 40 dus een kilometer of 8 voor het einde. Toen we daar stonden konden wij onder ons, ons einddoel al zien. Het bevreemde ons enigszins dat toch de te lopen route nog 8 kilometer was. Nu ligt er aan eén kant van Gerolstein nog een heuvelgebied met een drietal toppen. Dus waarom zou je die niet even meenemen in plaats van rechtstreeks te lopen.

Na 47,2 km en 1400 hm stonden wij op de stoep van de jeugdherberg. Inmiddels was mijn keelpijn nog erger geworden, dus ik was blij dat ik na het eten mijn stapelbedje kon opzoeken. In de loop van de nacht ging het steeds slechter en kreeg ik koorts. Dus tijdens deze zeer onrustige nacht begon bij mij het idee post te vatten dat dit wel eens mijn laatste etappe zou kunnen zijn geweest.

Voor de foto’s en de route die wij gelopen hebben verwijs ik naar mijn site.

© Henk Geilen – Munstergeleen / http://www.loopplezier.tk/