Waarom vind ik lopen leuk?

ImageJa waarom? Waarom is lopen leuk. Eigenlijk is daar geen goed antwoord op te geven. Evenals men de vraag stelt: "wanneer wordt het nou leuk?" En wat is leuk? De een vind het leuk als hij zichzelf flink afmat. Terwijl een ander het leuk vind om wat te lopen en gezellig hierbij te kunnen kletsen over van alles en nog wat., zonder echt moe te worden. Waarom vind ik lopen leuk?

Eigenlijk beiden. Ik houd ervan om mezelf af en toe flink te pijnigen en dan eigenlijk ook nog gezellig te kunnen ouwehoeren. Kan dat beiden dan? Natuurlijk. Althans ik wel. Regelmatig wordt er dan ook aan mij gevraagd, wanneer ik nou eens een keer mijn “bek” hou. Dit bedoelen ze niet kwaad. Althans ik vat het zo niet op. Maar ik kan behoorlijk afzien en dan toch nog kletsen. Je zou dan zeggen; dan is het niet zwaar genoeg. Nou mijn lichaam vind van wel.

Maar schijnbaar wil mijn geest zich toch nog weleens helemaal losmaken van mijn lichaam. Maar meestal voel ik het dan toch wel de volgende dag. Ooit dacht ik dat mijn goddelijke lichaam was gezegend met de eeuwige schoonheid en altijd soepel en strak. Maar nu ook op mij de jaren zijn tekenen gaat uitbrengen; kom ik tot de conclusie dat het niet zo mag zijn. Dat is dan heel erg jammer. En zo zullen er wel meer lopers zijn die er zo over denken. Want eigenlijk is iedereen wel een beetje een narcist natuurlijk.

Image

Een bekend Bossche wijsgeer (of was het de psychiater Carl-Gustav Jung) zei ooit eens: "geef je over aan je fantasieen om je onderbewuste te doorgronden." Waar slaat dit allemaal op, zul je je afvragen? Eigenlijk slaat het nergens op en is het gewoon allemaal klets.  Maar het kletst. En zo kan je dus tijdens een traning over van alles kletsen en tegelijk je fantasie op hol laten slaan en eventueel anderen erin te laten delen. Maar toch lopen is gewoon hardstikke leuk.

Image

Als ik nu toch weer zie met hoeveel plezier de mensen van de laatste Start to Run aan het lopen zijn bij onze geweldige vereniging dan doet mij dat heel veel deugd. Ook ben ik blij dat ik een stukje aan dit plezier kan bijdragen. Het kost mij energie, maar ik krijg deze dubbel terug. En dan kom je weer bij waar het allemaal om gaat. Energie geeft plezier. En is dat niet wat we allemaal willen?

© Wim van de Griendt