Mijn eerste Salverdaloop

ImageMijn naam is Esmee Schouten. Ik ben 9 jaar en zit in groep 6 van de Campherbeekschool. Voordat ik ben begonnen met trainen, heb ik eerst een keer voor de lol meegelopen met papa en Elles. Ik merkte toen dat ik hardlopen heel leuk vond en heb papa gevraagd of hij ook met mij wilde trainen. Van internet hebben wij toen een trainingsschema gedownload en zijn begonnen..

3 minuten hardlopen – 3 minuten wandelen – 3 minuten hardlopen – 3 minuten wandelen – 3 minuten hardlopen – 3 minuten wandelen – 3 minuten hardlopen – 3 minuten wandelen.

De eerste keer toen ik met het schema begon dacht ik dat ik nooit 5 kilometer achter elkaar hard zou kunnen lopen. Gemiddeld hebben wij twee keer in de week getraind. Soms kreeg ik steken in mijn zij of ging het hardlopen heel zwaar. Dan deden wij wat rustiger aan. Tegen de steken hielp het ook als ik van mijn handen vuisten maakte en mijn duimen tussen de vingers hield. Papa had ons inmiddels ingeschreven voor de Salverdaloop (ik 5 kilometer en papa 10 kilometer).

Bijna op het laatst was het in de vakantie de bedoeling dat wij 16 minuten gingen hardlopen, maar papa had mij 30 minuten achter elkaar laten hardlopen. De keer daarop lukte het mij om 5 kilometer achter elkaar hard te lopen. Toen was het dinsdag 28 augustus: De Salverdaloop. Ik was best wel zenuwachtig dat ik steken zou krijgen. Papa had onze startnummers al opgehaald. Ik was heel erg blij met mijn nummer. Papa had met Wim Hageman en Eline die ook bij ons in de straat wonen afgesproken dat wij samen zouden gaan lopen. Zij hadden ook samen geoefend en liepen ongeveer even hard als wij.

Image

Er deden heel veel mensen mee. Wij gingen een beetje achterin beginnen zodat niet iedereen ons hoefde in te halen. Het was heel leuk dat iedereen langs de route je aanmoedigde. Het samenlopen met papa, Eline en Wim ging heel goed. Na 5 kilometer gingen Eline en ik samen door de finish. Wij konden zelf nog een eindsprintje maken. Papa en Wim moesten nog een rondje. De organisatie was heel goed. Ook vond ik het leuk dat er zoveel foto’s gemaakt zijn van iedereen. Ik denk dat iedereen wel mee kan doen aan de Salverdaloop als je maar in je eigen tempo loopt en je moet zelfvertrouwen hebben dat je het kunt halen.

Nu zijn mijn zusje van 6 (bijna 7) en broertje 7 (bijna 8) ook aan het trainen. Mijn eindtijd was 33.16 en papa had 1.01.09 (10 kilometer). Volgend jaar wil ik weer graag meedoen en ga ik proberen de 10 km te halen.

Groetjes!

© Esmee Schouten en papa Erwin