Blauwbekken, blauwe tenen en dito schoenen

Bron Carla den NieuwenhoopVoor een zaterdag moet ik deze ochtend vrij vroeg op pad, want om negen uur start een introductieles over Chi Running in Baarn. Bijtijds de deur uit, want ik ben (nog) niet in het gelukkige bezit van een navigatiesysteem en de laatste tijd lijkt mijn gevoel voor richting er niet beter op te worden en rijd ik de nodige kilometers meer dan noodzakelijk.

Ondanks mijn vroege vertrek kom ik net één minuut over negen aanzetten. Gelukkig heb ik niet veel gemist en ik kan, zover mijn stem dat toelaat, nog meedoen met het voorstelrondje. Ook al schijnt de zon en is er een strakblauwe hemel, het is niet bepaald aangenaam qua temperatuur. Ik had bij nader inzien beter gewone kleding aan kunnen doen of in ieder geval iets warmers dan nu. Knee tight, thermoshirt met lange mouw (!), loopshirt met lange mouw en jack… hoezo koukleum?. Dat wordt drie kwartier blauwbekken voor deze dame, shit!

Er wordt uitleg gegeven over welke houding je aan moet nemen bij deze manier van lopen. Hoe je loopt: iets naar voren hellend en je benen steeds onder/achter je en wat je allemaal kunt voorkómen aan blessures door deze wijze van lopen. Het meeste is echter geen nieuws, omdat ik de website over ‘loop blessurevrij’ al heb gelezen.

Bron Carla den Nieuwenhoop

Tegen het eind demonstreert Marion Meesters zelf nog wat en kunnen de mensen die dat willen hun loop laten beoordelen door haar. Ikzelf ga waarschijnlijk de workshop van een dag wel een keer doen en laat het hierbij. Op naar de warme auto met een muziekje.

Na wederom de nodige kilometers om te hebben gereden (neee, niet gaan lachen!) rijd ik meteen door naar André van de plaatselijke hardloopwinkel in Veenendaal. Toen ik vanmorgen namelijk mijn nieuwe schoenen aantrok met hardloopsokken (die dus dikker zijn dan de gewone sokken waarmee ik ze dinsdag gepast heb), vind ik ze toch wat aan de krappe kant. En als daar m’n zooltjes nog in zouden moeten dan is het helemaal vragen om blauwe tenen.

Aangezien de schoenen netjes in de doos hebben gezeten is het geen probleem om ze te ruilen voor een paar dat een half maatje groter is. Alleen, die mooie paarse kleur, is er niet in die maat. In plaats daarvan krijg ik de nieuwste kleur: Quick Silver Ice Blue. Ik moet eerlijk gezegd wel even wennen aan dat bling bling, maar goed, het gaat niet om de looks hè?

Image

Wat betreft m’n blessure (of moet ik nu zeggen blessures): mijn rechterknie voel ik eigenlijk niet, maar ik heb dan ook na dat pijnvrije rondje van afgelopen maandagavond niet meer gelopen. Reden daarvoor was, dat mijn linkerknie opspeelde. Van "wat voelen" naar "gevoelig" en dus beter om niet te gaan om het niet erger te maken. Links voel ik dus nog steeds en die zal ik volgende week dan ook nader laten bekijken door de fysio. Afgelopen woensdag heb ik hem verteld dat de zaterdag ervoor het in die knie schoot en ik er geen kant mee op kon van de pijn.

Het is nu elke dag bekijken of het mogelijk is om te gaan lopen. Vooralsnog vind ik het dus duidelijk niet opschieten en worden mijn plannen van "lekker opbouwen" flink in de war geschopt.

© Carla den Nieuwenhoop – Veenendaal