Mensen steun ons! Wij lopen wel!

ImageDe redactie heeft Jolanda van der Bles (lid VrouwenPower) enkele vragen gesteld over het hardloop4daagse-avontuur die vrijdagavond 2 juni van start gaat.

Hoe zijn jullie tot dit initiatief gekomen?

Ikzelf loop al meerdere weken met het doel om te herstellen van de marathon in Rotterdam, maar zeker ook om klaar te zijn voor het evenment de hardloopvierdaagse. Ik was al een aantal keren gevraagd of ik ook mee ging lopen met de vierdaagse. Ivm de marathonvoorbereiding wist ik het nog niet. Toen kwam Grada met haar afstudeeropdracht. Ik mag Grada wel, en ik vind het belangrijk dat zij haar studie goed afrond. Geen twijfel voor mij dus om mee te doen. Een leuk evenement. Zeker een uitdaging om 4 dagen achter elkaar mee te doen en dan ook nog voor Grada haar studie. Verder komt er nog het goede doel bij en leuke fijne mensen om mee samen te lopen. 

Kennen jullie elkaar van het lopen of anders?

Hélène, Ingrid, Gerrie en Bianca ken ik via mijn loopgroep.  Grada ken ik daar ook van. Als trainster op de zaterdagochtend. Dit was voor mij maar eenmaal mogelijk,  maar ik was toen gelijk onder de indruk van Grada’s vermogen om mensen te motiveren bij het hardlopen. Geweldig haar manier van aanpak.  Zij heeft het initiatief genomen om een damesgroep te vormen. Zeker leuk! De dames zijn helemaal in opmars wat betreft het hardlopen.

Hebben jullie al eens eerder aan de hardloop4daagse meegedaan?  

Voor vier van ons is het de eerste keer dat we meedoen aan de vierdaagse. Bianca (zie foto) is onze reserve en heeft vorig jaar al meegedaan. Zij heeft ons goede tips kunnen geven. Grada is zelfs winnaar geweest en weet ook precies wat het inhoud.

Bianca Altena, reservelid VrouwenPower.Zij geeft ons goede tips.

Hebben jullie specifiek getraind voor deze run?

We hebben alle routes al getraind. We weten wat ons te wachten staat.

Hoeveel plezier hebben jullie gezamelijk al aan de voorbereiding (gekoppeld aan dit goede doel) al beleefd?

Het goede doel hebben we gezamelijk gekozen. The Greenstreetboys spelen Nederlandstalige muziek voor het goede doel. Erg leuk natuurlijk de eerste wedstrijdavond op de baan, maar ook geweldig dat die mannen dat doen. Wij steunen dat.  Een kinderwens in vervulling laten gaan, heel mooi. Lekker lopen en mensen aanzetten om zo een goed doel te steunen. Ik ben dan ook op mijn werk en bij familie en vrienden rondgegaan om het doel financieel te steunen. Alle beetjes helpen. Dus mensen steun ons! Wij lopen wel!

Is VrouwenPower wel genoeg voor deze helse estaffete race?

Ik denk dat VrouwenPower mans genoeg is om de race goed te lopen. We zullen niet eerste worden, maar wij gaan lopen met verstand. De spieren zijn er klaar voor. En ik hoop dat we veel plezier hebben.

Doe met ze mee en steun ze door een bedrag over te maken op Giro 1961394. Van 2 juni t/m 5 juni start de hardloop4daagse waarbij 5 vrouwen (Ingrid Roodink, Gerrie Poelarends, Jolanda van der Bles, Bianca Altena en Helene Geers) vrijdagavond voor de 60km starten onder de naam Vrouwen Power. Dit begeleidt door Grada Boschker. Ze gaan lopen voor zichzelf én voor een goed doel, namelijk voor een kinderwens, via the greenstreetboys. www.thegreenstreetboys.nl.

Jolanda van der Bles