Ekiden Zwolle: een clubrecord

Foto genomen door John BaarsAls vers Running 2000 team werden we op het complex  van AV PEC Zwolle hartelijk begroet door Jan “de Omroeper”. Onder leiding van captain John Baars hadden zes atleten zich aangemeld voor de jaarlijkse Ekiden in Zwolle. Het was gezellig druk op de atletiekbaan. Clubs en bedrijven waren bezig met het opzetten van partytenten.

Volgens de organisatie een wijs besluit omdat de weersvoorspellingen niet al te rooskleurig waren. Koud, wind, hagel en sneeuwbuien en af en toe een zonnetje. Hagel en sneeuw gelukkig niet gezien, maar koud was het wel en er stond een aardige wind. Toptijden lopen onder deze omstandigheden blijft moeilijk. In de prijzen lopen nog moeilijker. Er hadden zich namelijk heel wat snelle loopteams aangemeld voor de wedstrijdestafette. Maar we waren enthousiast en hadden zin om Running2000 in de boeken te lopen. En mocht dat niet direct lukken dan wel in de eigen boeken met een clubrecord op de estafette marathon. Maar naast een doel om een prestatie neer te zetten was het natuurlijk vooral het genieten van dit mooie loopevenement.

Foto genomen door John Baars

Foto genomen door John Baars Running2000

Onder luid gejoel van het aanwezige publiek viel het startschot waarna onze eerste loper Peter Burema samen met de eerste starters een ererondje over de 400m baan mocht lopen om vervolgens op weg te gaan naar een mooie tijd op de vijf kilometer. Na slechts 20 minuten werd gemeld dat Peter op zijn retour was en kon Harry van ’t Veld zich opmaken om het mooie estafette lint van Peter over te nemen. Op het tien kilometer parcours werd vaak tegen de wind gevochten, maar ondanks dat werden aardig wat lopers ingehaald en mocht ons jonge talent Robin Baars zich gaan snellen naar een PR op de vijf kilometer. Moe maar voldaan mocht kilometervreter John de Vries de tweede lange ronde voortzetten. Ook hij had last van de wind en de klinkertjes op het parcours, maar mocht uiteindelijk aangemoedigd door de teamleden het stokje overgeven aan John van ’t Verlaat.

Met de verwachtte eindtijd van John werd al druk gerekend of we onder de drie uur zouden kunnen eindigen. Eerder dan verwacht kwam John de atletiekbaan al weer op om vervolgens even te zoeken naar Nico Ooteman die op een iets andere manier het parcours op wilde gaan dan van de jury mocht. Maar met gelukkig maar vijf seconden verlies zette hij het op een lopen om de verloren tijd goed te maken.  Voor hem de nobele taak om de klus af te ronden. Onze eerste Ekiden als club in 2.57.44. Het doel om onder de 3 uur te eindigen was bereikt. Met een zieke John Baars als coach een mooie prestatie en een clubrecord! In totaal een 11e plaats van de 150 teams. Het doel om op podium te staan niet helemaal. Maar als verse hardloopclub moet je natuurlijk ook vooruitzichten hebben om tijden te kunnen verbeteren. En dat we dat gaan doen daar zijn we zeker van.  

Foto genomen door Iris Sielias AV Veluwe

Foto genomen door Iris Sielias AV Veluwe

note redactie: uiteindelijk ging de eerste en tweede ploeg van de Apeldoornse atletiekvereniging AV Veluwe met de eerste en tweede prijs aan de haal.

© Harry van ’t Veld – Nijkerk / http://www.running2000.nl