Kom naar de kern: Appelternloop 2016

Appelternloop3Op 9 juli 2016 heeft de 28ste editie van de Appelternloop te Appeltern in het Land van Maas en Waal plaatsgevonden. De Appelternloop maakt deel uit van het Appelternse Volksfeest “ Kom naar de kern “ en het PK HardloopCirucuit. Het was erg warm op deze alweer 28e Appelternloop. Maar publiek en deelenemers genoten van de wedstrijden bij de jeugd en bij de mannen en vrouwen.

Het programma:

  • 17.00 uur: 750 meter Jeugdloop: kids 5 t/m 7 jaar
  • 1000 meter Jeudgloop: kids 8 t/m 11 jaar
  • 3000 meter Jeugdloop: kids 12 t/m 15 jaar
  • 18.00 uur: 5, 10 en 15 kilometer.

apeltern1

Appeltern is een dorp in het Land van Maas en Waal behorend tot de Gelderse gemeente West Maas en Waal. Het dorp ligt aan de Maas tussen Batenburg en Zaltbommel en heeft een veerverbinding met het Noord-Brabantse Megen. Appeltern is vooral bekend vanwege zijn omvangrijke modeltuinencomplex “ De Tuinen van Appeltern “ dat jaarlijks vele tienduizenden bezoekers krijgt. Aan de oostkant van het dorp bevindt zich het stoomgemaal De Tuut, dat te bezichtigen is. Ernaast staat een elektrisch gemaal dat tegenwoordig de Nieuwe Wetering bemaalt en daarmee het zuidoostelijke gedeelte van het Land van Maas en Waal droog houdt.

Appelternloop3

 

Start en finish waren bij de sportzaal en de feesttent aan de vd Capellenstraat in Appeltern. Het geheel geasfalteerde parcours voer door de straten van Appeltern. Ruim 1 kilometer van het parcours liep over de Maasdijk langs de Maas. Een ronde bedroeg 2,5 kilometer welke de deelnemers aan de 15 kilometer 6 maal moesten afleggen Het was broeierig weer en het voelde drukkend aan.

apeltern2

 

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 15 kilometer. Tibor Gijssen van Run2DayArnhem ging er al een speer vandoor en kwam na 5 kilometer als eerste overall over de finish. De 15 kilometerloper moest deze quick start bekopen en Van de Pol passeerde bij het 10 kilometerpunt een stilstaande en uitgeputte Gijssen. Gijssen herpakte zich en kwam op circa 20 meter afstand van Van de Pol die na 11 kilometer steeds verder wegliep van zijn concurrent. In de laatste ronde voerde Van de Pol het tempo op om uiteindelijk als winnaar overall te finishen op de langste afstand in een geregistreerde eindtijd van 55.19. Gijssen werd tweede in 57.16. Van de Pol was tevreden met zijn stabiel gelopen race en eindresultaat. Tineke Mous won bij de dames overall in 1.18.22 op de 15 kilometer.

apeltern4

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.komnaardekern.nl/appelternloop/