Snuifsneeuw

Ingezonden door Rinus GroenZaterdagmorgen kijk ik uit het raam van onze slaapkamer en zie dat de bakken met sneeuw die Erwin Krol had voorspeld ergens anders zijn gevallen. "Ik zie alleen wat snuifsneeuw", zeg ik tegen mijn vrouw, die nog in bed ligt. Een verspreking die me gelijk aan Youri van Gelder doet denken.

De wedstrijden in Twello en Vaassen zijn al vijf dagen eerder afgelast dus het wordt wederom een wedstrijdloos weekend. Even later belt loopmaat Jan Hollak. Hij gaat niet naar de Oostelijke crosskampioenschappen in Aalten, want de buienradar voorspelt niet veel goeds. Bij mij valt eindelijk het kwartje. Vroeger had je al die flauwekul, zoals buienradar.nl en teletekst niet en kon je pas een dag later vertellen hoe slecht het was geweest. Afgelasten gebeurde vrijwel nooit. Lopen voor eigen risico noemde je dat destijds. Er is immers niemand die je dwingt om volle bak te lopen. Dat ik dat vroeger vaak wel deed en dan ongenadig op de plaat ging was wel mooi. Het had iets heroïsch: één met de natuur. Beesten.

Ingezonden door Rinus Groen

In Egmond won Peter Rusman destijds. Bakken met kwijl rond zijn mond en ijspegels aan zijn snor. Een echt oermens die alle paradepaardjes zijn hielen liet zien. Anno 2010 is het logistiek niet verantwoord. 2000 man had daar lak aan en ging gewoon. Wellicht ook wel iets van Youri: "Rennen op het srand en bakken van dat witte goedje over je heen krijgen".

Ingezonden door Rinus Groen

© Rinus Groen – Apeldoorn