Oldemeijercross 2016

MelchiorHuizenOp 15 oktober 2016 heeft de 12de Oldemeijercross te Hardenberg plaatsgevonden met als organisator atletiekvereniging Spurt’88 te Hardenberg. Het nagenoeg geheel onverharde en heuvelachtige parcours ging over paden en het strand rondom recreatieplas De Oldemeijer. Recreatieplas De Oldemeijer ligt in een open terrein van een circa duizend hectare naald- en loofbos, oorspronkelijk bedoeld voor de houtproductie, rond Hardenberg.

De Oldemeijercross is de tweede cross van de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit 7 crossen waarbij een deelnemer aan tenminste 4 crossen dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Er is een klassement voor de korte en lange cross met diverse leeftijdscategorien. Naast de Oldemeijercross zijn er drie Aco van Elderen Crosslopen in Ommen en drie Zandstuve Boslopen te Vroomshoop.

De Oldemeijer is een recreatieplas gelegen ten zuidwesten van de Overrijsselse plaats Hardenberg. Het meer werd midden jaren zestig in boswachterij Hardenberg aangelegt, met rondom de plas een strand en in het midden van de plas een klein eiland. In de boswachterij rond de plas zijn veel fiets- en wandelpaden. De ruim 1000 hectare grote boswachterij Hardenberg ligt ten noorden van het Vechtdal. In de omgeving van de recreatieplas ligt, vooral rond de buurtschap Rheeze, een groot aantal campings. Toeristische trekpleister recreatieplas De Oldemeijer wordt bij strenge vorst gebruikt om op te schaatsen.

Het programma van deze wedstrijd:

  • 12.15 uur: 1 kilometer: jeugd 9 tot en met 12 jaar
  • 12.30 uur: 3 kilometer: jeugd tot en met 15 jaar + recreanten
  • 13.00 uur: 6 kilometer korte cross VCC
  • 14.00 uur: 9 kilometer lange cross VCC.

Start en finish waren bij recreatieplas De Oldemeijer aan de Oldemeijerweg te Hardenberg. Mul zand op het strand, smalle wat gladde bospaden/grasveld en diverse klimmetje kenmerkten deze zeer zware cross.

Het parcours had een lengte van drie kilometer welke de deelnemers aan de 6 en 9 kilometer respectievelijk twee en drie maal moesten overbruggen. Met wat lichte regenval, een stevige wind en een temperatuur van circa 10 graden was het redelijk goed loopweer.

Speaker van het hardloopevenement was Herman Weening uit Emmen. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 9 kilometer. Van de Pol startte op de 9 kilometer lange cross. De Apeldoornse atleet wist de drie identieke ronden te overbruggen in een geregistreerde eindtijd van 36.16 wat goed was voor een tweede positie in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ en een eerste plaats in dezelfde categorie vwb de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie onderdeel lange cross.

vdpol_oldemeijercross2016

Danny Koppelman uit Hoge Hexel won bij de heren overall in 32.16 en bij de dames pakte Henrieke Rademaker uit Hardenberg de winst overall in 43.30 op de lange cross.

fotooldemeijer2016_1

Het hardloopspektakel kende een totale opkomst van 337 deelnemers. Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.oldemeijercross.nl

http://www.vechtdalcrosscompetitie.nl