Rondje om Ederveen

start_EderveenOp zaterdag 11 juni 2016 heeft de zevende editie van de Ederveense hardloopwedstrijd het Atrium Rondje om Ederveen te Ederveen plaatsgevonden. Met een temperatuur van circa 20 graden en een zonnetje voelde het benauwd aan.
Het programma:

  • 12.45 uur: 1 kilometer Jeugdloop.
  • 14.00 uur: 10 kilometer
  • 14.15 uur: 5 kilometer.

Start en finish waren bij voetbalvereniging Advendo’57 aan de Schras 65 te Ederveen. Het parcours voer over asfalt, onverharde paden met veel mul zand langs het befaamde Dijkje en over boerenerven. Een prachtig en afwisselend parcours door het buitengebied van Ederveen wat onder andere voer door park “ Roodselaar “ en natuurgebied De Schans. Er waren diverse kleine klimmetjes.

start_Ederveen

De Slapersdijk alias “het Dijkje” is een onderdeel Van de Grebbelinie wat in de 17de eeuw werd aangelegd om het dichtbevolkte Westen tegen de vijanden uit het Oosten te beschermen. De Grebbelinie loopt Van de Rijn tot aan het IJsselmeer. Er staan veel forten en schansen in dit grensgebied tussen Veenendaal, Ederveen, Lunteren en Renswoude. Na de oorlog hebben deze militaire bolwerken zich ontpopt tot fraaie natuurgebieden.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 10 kilometer. Er vormde zich vlak na de start een kopgroep met Van de Pol, Erik Dekker uit Veenendaal, Marco Davelaar en atlete Mireille Baart uit Wageningen. Dekker plaatste na circa 1 kilometer een versnelling waarop Van de Pol geen antwoord had. Dekker was niet bij te halen en won overall in 35.19. In de tweede kilometer wist de Apeldoornse wedstrijdveelvraat een gaatje te slaan met Davelaar wat geleidelijk aan uitgroeide tot circa 75 meter. Van de Pol wist dit vast te houden tot aan de eindstreep en finishte uiteindelijk als tweede overall en eerste veteraan in een geregistreerde eindtijd van 36.17. Davelaar werd derde in 36.31.
De Apeldoornse atleet kon tevreden terugblikken op de klassering en prestatie na een zware 5 kilometer van de Rijsserbergloop te Rijssen van afgelopen vrijdagavond waar 17.38 werd geklokt.

Ederveen_Melchior

Bij de dames zegevierde Mireille Baart uit Wageningen op de langste afstand in 38.37.

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.atriumrondjeomederveen.nl