‘Vijf op rij is uniek Marij’ sprak coach Bram vlak voordat ik mijn warming-up startte. Nu was ik al aardig gretig om vandaag opnieuw als eerste over die 1500m finish te komen. Maar zijn woorden deden daar nog een schepje bovenop. Met de input van die coach van mij, ben ik heel blij. Natuurlijk heb ik zelf mijn benen laten draaien, de wedstrijd gelezen en de laatste 400m in sub 60sec versneld.

 

Echter, voor die goed draaiende beentjes en het kunnen plaatsen van een eindsprint, is het schema van ‘die ouwe’ belangrijk geweest. Na terugkomst van St. Moritz is het goede gevoel een tijdje weggeweest. Gelukkig staat er dan een ervaren coach naast me. Eentje die de rust en de humor bewaart en vervolgens op de juiste momenten nog een paar trainingen op papier krabbelt (letterlijk…want Bram schrijft zijn schema’s nog steeds!). En zo sta ik dan gewoon (weer) scherp aan de start bij het Nederlands Kampioenschap.

Artikel1218MarijeteRaa

 

De race zelf was een echte kampioenschapsrace. Trage eerste 1100m, kluitje lopen, plekje bewaren, duwen over & weer en in de laatste 400m: Gaan! Fantastisch om na afloop mezelf en toeschouwers, waaronder sponsor Care, te kunnen trakteren met een gouden plak.

Artikel1218MarijeteRaa2

© Marije te Raa – Amsterdam – http://www.marijeteraa.nl/