How Come?

Ingezonden door Rinus GroenEminem zingt met zijn band D12 in het liedje "How Come" over een hechte vriendschap die tot een eind is gekomen. Waarom bellen de vrienden elkaar niet meer en hoe zijn ze uit elkaar gegroeid? Steeds als ik, of mijn zoontje, ergens gelopen heeft zit ik te googlen of er ergens foto’s zijn van het betreffende evenement.

Soms kom ik op sites terecht waar heel veel loopfoto’s van andere evenementen zijn en wanneer het in de buurt is mag ik graag even de foto’s doorlopen of ik nog bekenden tegenkom. Liefst met een gezicht dat mij bij een latere ontmoeting dwingt hier iets over te zeggen. Klaas Molenaar weet waar ik het over heb. Tot mijn verbazing kwam ik een foto tegen van Peter Sliepen. Jaren hebben we tussen de middag getraind, veel afgekletst over overgewicht en het stomme van marathonlopen. Daar liep hij en ik had hem helemaal uit mijn geheugen gedelete leek het wel. Ik was hem nooit meer tegengekomen op loopjes nadat hij van werkplek bij de Belastingdienst te Apeldoorn naar Doetinchem was gewisseld.

Ingezonden door Rinus Groen

Waarom was ik hem vergeten? Alle tussentijden van iedereen bij elke wedstrijd weet ik vaak jaren later nog, maar Peter was weg. Nu weet ik het! Peter is gewoon. Geen rare trekjes, excessen of andere bijzonderheden. Hij traint af en toe, loopt af en toe een wedstrijdje, wint nooit en is gewoontjes. Zijn lievelingsfilm is waarschijnlijk My name is nobody. Peter, je bent weer prominent aanwezig.

© Rinus Groen – Apeldoorn