Balansdag

ImageOp 31 december proppen we ons allemaal vol, want een dag later moet er gewerkt worden aan al die goede voornemens. De dame op de foto zoekt haar balans in twee gelijk gevulde glazen prik voor boven de 16. Zelf hou ik het altijd maar even vol om op mijn lijn te letten.

Als geen ander praat ik mezelf aan waarom dat lijnen onzin is en beter kan wachten tot de zomer. Weerstand, kou, beter in je vel zitten zijn allemaal argumenten om wat (letterlijk) meer inhoud te hebben.

Image 

Toch kan ik me middels een zogenaamd leverreinigingskuur soms tot zetten om echt iets aan mijn gewicht te doen. Voor de bikkels hieronder het recept. Uit ervaring weet ik dat je een aantal dagen later opeens als herboren loopt. Maar omdat ik me slechts éénmaal per jaar reinig en de andere 364 dagen vervuil zet het niet echt veel zoden aan de dijk, maar het idee is goed. Een prettig 2010 en blijf vooral heel.

Benodigdheden leverreinigingskuur
4 eetlepels bitterzout (bij apotheek te verkrijgen)
half kopje olijfolie
3/4 kopje vers geperst grapefruitsap (pulp wegfilteren)
2 mengbekers die gesloten kunnen worden en geschud

Doe drie kopjes water in een mengbeker en meng de 4 eetlepels bitterzout hierin. In de koelkast zetten om te laten koelen.

Schema
14.00 niet meer eten en drinken
18.00 drink 1/4 van de inhoud van de mengbeker op
20.00 drink 1/4 van de inhoud van de mengbeker op
21.45 doe in een andere mengbeker het half kopje olijfolie en de 3/4 kop grapefruitsap zonder pulp
22.00 drink binnen vijf minuten de gemaakte olijfoliemix op en ga naar bed, probeer 20 minuten op je rug te blijven liggen voor je gaat slapen
06.00 drink 1/4 van de inhoud van de mengbeker
08.00 drink 1/4 van de inhoud van de mengbeker
10.00 je mag fruitsap drinken
10.30 je mag fruit eten
11.30 je mag brood eten maar hou het licht. Geen vet, kaas of vlees op het brood

© Rinus Groen – Apeldoorn