De Jumbo Kamphuis Crossloop 2016

melchior_start_hoornhorstOp 31 december 2016 heeft de Jumbo Kamphuis Crossloop te Hoonhorst plaatsgevonden met als organisator VV Hoonhorst. Het betrof de achtste cross van het Sallands Cross Circuit, een serie van 15 unieke crossen in het Sallandse waarbij een deelnemer aan tenminste 8 crossen dient te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Vanwege het 15- jarige jubileum van het SCC deze editie 15 crossen ipv de gebruikelijke 11. De crossloop in Hoonhorst was 1 van de 4 toegevoegde gastlopen.

Het programma:

  • 10.30 uur: 10,2 kilometer lange cross.
  • 10.40 uur: 1,2 kilometer Kinderloop: kinderen 4 t/m 8 jaar
  • 11.50 uur: 2,6 kilometer Jeugdloop: kinderen 13 t/m 15 jaar
  • 12.25 uur: 5,4 kilometer korte cross.

Start en finish waren op sportpark De Potkamp aan de Kerkstraat 24 te Dalfsen. Het voor circa 95 % onverharde parcours voer over smalle en glibberige bos- en woretlpaden, landweggetjes en een traject van circa 500 meter zompig grasveld op de sportvelden door het het prachtige buitengebied van Hoonhorst. Het gebied rond Hoonhorst kenmerkt zich vooral door kleine akkertjes op de hoger liggende delen van het landschap, afgescheiden door middel van singlets, sloten en oude hagen. Verder kenmerkt het natuurgebied zich door de prachtig golvende landschappen, oude zandwegen en de afwisselende bosgebieden. Een pittig en zeer crosswaardig parcours waarin twee landgoederen waren opgenomen. Het voelde waterkoud aan bij een temperatuur van net boven het vriespunt en er stond een stevige wind.

melchior_start_hoornhorst

Speaker van het hardloopevenement was Andries van Dalen.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won reeds de korte crossen in Haarle, Marienheem, Lettele, Laag Zuthem en Nieuw Heeten in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. Na een behouden eerste kilometer wist Van de Pol in de derde kilometer op te rukken naar een vierde positie overall.

melchior_hoornhorst

In de slotfase wist de Apeldoornse atleet nog Mark Groot Bronsvoort uit Marienheem te passeren om uiteindelijk als derde overall een eerste in de mastersklasse 40+ te finishen in een geregistreerde eindtijd van 18.58. Het betekende de zesde categoriezege in de competitie van het SCC onderdeel korte cross.

melchior_prijshoornhorst

De korte cross werd bij de heren overall gewonnen door Maarten Koggel uit Dalfsen in 18.24 en bij de dames zegevierde Aline Kootstra uit Dalfsen overall in 20.46. De 5,4 kilometer kende een totale opkomst van 199 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.sallandscrosscircuit.nl