Van de 47e Bennekomse Bosloop naar de 7e editie van de Haarlerbergloop

melchiorbennekomHet Comite ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen heeft op 12 november 2016 voor de 47ste keer de herfstklassieker de Bennekomse Bosloop georganiseerd. Start en finish waren op de Prins Hendrikweg te Bennekom op een breed zandpad met verhard fietspad nabij het clubgebouw van scoutinggroep “ Musinga-Rijn “. Het geheel onverharde parcours voer grotendeels over met blad bedekte bos- en wortelpaden, welke meestal breed genoeg waren om elkaar te passeren, door de fraaie Bennekomse bossen.

Het programma van de Bennekomse Bosloop:

  • 14.00 uur: 4, 8 of 12 kilometer.

Het was een heuvelachtig parcours met vele beklimmingen waaronder die van de Hullenberg. Diverse passages waren wat blubberig. De ronde van 4 kilometer betrof circa 50 hoogtemeters. Een zware boscross welke plaatsvond in een herfstachtige decoratie. Het was droog weer en met een temperatuur van net boven het vriespunt voelde het guur en frisjes aan.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van  de 8 kilometer. Van de Pol won de 12 kilometer in 2004 en 2012 in respectievelijk 42.44 en 45.24. In 2013 was er een winst op de 8 kilometer in 30.11. In de editie van 2014 snelde de 47-jarige Van de Pol naar een tweede stek overall en snelste veteraan in een gerealiseerde eindtijd van 30.33 en moest alleen de 19-jarige Mischa Petie uit Wageningen voor zich dulden die won in 29.25. Van de Pol verscheen in 2016 aan de start van de 8 kilometer.

Na een rappe eerste ronde met doorkomst 14.34 bouwde Van de Pol zijn voorsprong op concurrent Rene Roelof uit Angeren verder uit om uiteindelijk als winnaar overall te finishen in een geklokte eindtijd van 29.47. Dit bleek net niet genoeg om het parcoursrecord te verbreken. Van de Pol was tevreden met deze prestatie bij deze loodzware klimcross.

melchiorbennekom

Bij de dames zegevierde Lia Wijnberger van Ciko’66 Arnhem overall in 31.20 op de 8 kilometer. Het hardloopevenement kende een totale opkomst van 264 deelnemers.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.cbfb.nl/bennekomse-bosloop

Een dag later, op zondag 13 november 2016 vond de 7de Haarlerbergloop te Haarle plaats. Het betrof de eerste cross uit een serie van 15 in het Sallandse van het Sallands Cross Circuit. Deelnemers dienen aan minimaal 15 crossen te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen.

haarlerbergloop2016start

Het pittige en bijna onverharde parcours voer over akkers, zandwegen en bos- en heidepaden in een prachtige omgeving met flinke heuvels en ruime vergezichten. Van de Pol won het klassement korte cross van het SCC edities 2014/2015 en 2015/2016. De 49-jarige Apeldoornse atleet doet in 2016/2017 wederom mee aan de competitie onderdeel korte cross.  Tijdens deze 7de editie van de Haarlerbergloop won Van de Pol de 5 kilometer cross in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ in een geregistreerde eindtijd van 18.57. Dit betekende automatisch de eerste zege in het SCC onderdeel korte cross.

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.sallandscrosscircuit.nl

http://www.haarlerbergloop.nl