Alpener Stadtlauf 2016: Tropische omstandigheden

alpenLaufgemeinschaft Alpen e. V. heeft op 23 juli  2016 de 25ste Alpener  Stadtlauf te Alpen georganiseerd. Start en finish waren in het Sportzentrum aan deFurst-Bentheim-Strasse te Alpen.  Het betrof een nagenoeg geheel geasfalteerd stratenparcours
met in de ronde over een afstand van 2,5 kilometer veel klimwerk en haakse bochten.
Met een temperatuur van rond de 30 graden voelde het klam en zeer drukkend aan. Een pittige race onder tropische omstandigheden.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 10 kilometer Enni Lauf. In 2015 werd Van de Pol derde in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 45+ in 38.07 na in de tweede ronde de verkeerde kant op te zijn gestuurd.

alpen2016start

Tijdens deze 25ste jublieumeditie verliep de 10 kilometer voor de Apeldoornse atleet voorspoediger. Na een doorkomst op de 5 kilometer in 17.45 was er in de laatste twee ronden verval. De zinderende hitte ging zijn tol eisen. Uieindelijk finishte Van de Pol als tweede in zijn leeftijdsklasse heren masters 45+ in een door TAF timing geregistreerde eindtijd van 36.26. Muharrem Yilmaz van Ayyoteam Essen e.V. won in deze klasse. Van de Pol kon terugblikken op een geslaagde race op een zwaar parcours met tropische weersomstandigheden.

melchior_finish

Karsten Kruck van ASV Duisburg won bij de heren de 10 kilometer overall in 34.49 en bij de dames pakten Ricarda Schlimnat van TuS Xanten en Carina Fierek van TuS Xanten overall de winst door beiden in 40.45 te finishen op de hoofdafstand.