Een parcours met honderden knotwilgen: Knotwilgenloop 2016

MelchioKnotwilgenloop2016Op 27 februari 2016 heeft de jaarlijkse Knotwilgenloop te Woerden plaatsgevonden met als organisator atletiekvereniging Clytoneus uit Woerden. Een jaarlijks terugkeerde loop. Met natuurlijk vele knotwilgen! Het parcours vertrekt vanaf de baan van Clytoneus en loopt via Kromwijk en het Linschoterbos tot Oudewater en weer terug naar de baan. Het is een mooi parcours met zijn vele honderden knotwilgen.Het programma:

  • 14.00 uur: 21,1 kilometer KNAU wedstrijdloop en prestatieloop
  • 14.10 uur: 5 kilometer prestatieloop
  • 14.20 uur: 10 kilometer prestatieloop
  • 14.30 uur: 15 kilometer prestatieloop.

Start en finish waren op de kunststof atletiekbaan van AV Clytoneus aan de Waardsedijk te Woerden. Het geheel verharde parcours voer via Kromdijk door natuurgebied het Linschoterbos tot de stad Oudewater om vervolgens in tegenovergestelde richting langs de andere kant van het water zijn weg te vervolgen richting de finishlocatie op de atletiekbaan.

parcoursKnotwilgenLoop

Oudewater is een prachtig klein stadje in het Groene Hart van de provincie Utrecht. Het stadje ligt aan de lange Lindschoten wat deel uitmaakt van de Hollandse IJssel. In het historische centrum van Oudewater zijn veel opmerkelijke monumenten te vinden zoals de zestiende-eeuwse Waag, die jarenlang dienst heeft gedaan als heksenwaag, het in typisch renaissance stijl gebouwde stadhuis en de oude Sint-Michaelskerk. Mede door deze schitterende gebouwen wordt een groot deel van het historisch centrum gezien als beschermd stadsgezicht. In 2003 werd een borstbeeld van de vroegere TV held Swiebertje onthuld door Joop Doderer die jarenlang in de huid van deze zwerver kroop. Het beeld werd in Oudewater geplaatst omdat veel van de buitenopnamen van deze serie hier werden opgenomen.

Het weer deze laatste zaterdag van februari 2016 voelde guur aan en er stond een stevige en koud aanvoelende wind waar men op de grotendeels open vlakten flink wat hinder van ondervond.

knotwilgen in Oudewater

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 21,1 kilometer halve marathon KNAU wedstrijdloop. Van de Pol liep vrij snel na de start naar een derde positie en wist deze te behouden totdat de Apeldoorner in de twintigste kilometer werd ingehaald door een jonge atleet. Het resulteerde uiteindelijk in een vierde positie overall en een eerste stek in de leeftijdscategorie heren veteranen 45+ voor de Van de Pol na een vrijwel solo gelopen race. Het was een zware race waarbij lange stukken vol tegen de felle koude wind in moest worden gelopen.

MelchioKnotwilgenloop2016

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.clytoneus.nl