Dorpsloop Twello: Het hardloopmekka van Nederland!

20120429DorpsloopToppersZondag 29 april 2012. De plaats in Nederland waar iedereen het genot van hardlopen kan leren is natuurlijk Twello. Stille kracht om heel Twello aan het hardlopen te krijgen en te houden is natuurlijk Titus Mulder, die nog altijd vele avonden per week met onuitputbare energie nieuwe talenten de eerste hardlooppassen laat ervaren.Vandaag staat inmiddels de alweer beruchte Dorpsloop Twello op het programma. Een dag voor Koninginnedag , om de echte wedstrijdjunkies de kans te geven om op Koninginnedag zelf nog ergens in Nederland een Oranjerondje te lopen. Stille kracht achter de Dorpsloop Twello is natuurlijk Titus Mulder die jong en oud in Twello een duidelijke keus laat: meelopen of meehelpen!

20120429DorpsloopDrukte

Rond 19.00u, onder perfecte omstandigheden, stond heel hardlopend Twello en vele liefhebbers uit de omgeving klaar voor twee (5km) of vier (10km) rondes door het centrum van Twello. Met vier rondes langs een Vlaamse frietkot, biertent, de vele buurtbarbecues met spontaan handgeklap van de Twellose dorpsgenoten én Henk Borgmeijer was het aan de lopers om goed te zoeken naar de ideale lijn. Natuurlijk was deze met pijlen en linten aangeven, maar zoals bij een echte dorpsloop gebruikelijk, kan de winst soms zitten in het sportief aansnijden van de bochten en tuintjes die net niet volledig met lint of kordon parcourswachten waren afgeschermd.

20120429DorpsloopStart

De snelste mannen en vrouwen kwamen dit jaar allemaal uit de master categorieën. Tonnie Stouten uit Apeldoorn wist de 5 kilometer te winnen, net voor Melchior van de Pol die helaas net als in veel vorige edities van deze Dorpsloop weer tweede werd. Zijn tweede plaats was wel een zwaar bevochten plaats, want bijna uit het niets kon toch Dick Elzenga (Eerbeek) op miraculeuze wijze gepasseerd worden.

20120429DorpsloopIedereen

De bekers voor de winnaars in Twello kunnen zeker met blote oog vier dorpen verderop nog herkend worden, zo groot. Alleen maar blije winnaars dus op het podium, want wie wil nu niet zo’n mooie trofee uit Twello mee naar huis nemen. Prijzen deze avond voor de eerste lopers in iedere categorie (jong, volwassen, ouder en nog ouder) en natuurlijk speciale prijzen voor de snelste lopers uit Twelllo. Geen positieve discriminatie hier dus voor het leger net te langzame senioren.

Zie fotoreportage van de Dorpsloop.

20120429DorpsloopPodium

© Redactie Loopkrant